17. mai-helgen har i likhet med foregående helger denne våren bydd på seire og plasseringer i både feltritt, sprang og dressur, innenlands som utenlands.

Verdal Og Omegn Rideklubb, Landsstevne, dressur

Katrine Sørensen Moe og Party Light (Plannja guy/Midt-West Ibi-Light), oppdretter Marit Aarset Grønn tok 1. plassen i LC:2 med 61,200 %, rett bak fulgte Martine Søreng Landsem på Engas Filippa (De Noir/Lillemarkens Arkibal) med 60,400 %. I LA:2 ble det en andreplass på Pål Vuttudal og Ma Donna (Blue Hors Don Schufro/Borneo) med 63,333 %, på 3. finner vi Anne Kristine Gregersen Vonheim på Louis (JJ Louis Vuitton/Tobajo Picez) med 62,222 %.

I LA:3 ble det seier for Siri Bjørnvik og Ce Hit (Sandreo/Zeoliet) med 60,370 %. Anne Kristine Gregersen Vonheim og Louis tok seieren i LA:5 med 64,032 %.

Rogaland Rideklubb, Landsstevne, dressur

Equus Wulcano Foto: privat

Equus Wulcano
Foto fra HorsePro

Tone Farestveit og Joas Randonnee (Blue Hors Romanov/Laurenz) fikk med 65,370 % en tredjeplass i LB:2, ekvipasjen fikk også med seg 66,000% i FEIs finaleprogram for femåringer. Dorthe Lise Pedersen Skarheim og Equus Wulcano (Weltjunge/Wøhlman) vant MB:3 med 64,265 %.

Sandnes Og Jæren Rideklubb; Landsstevne, Sprang

Røds Numero Numero Uno/Cassini I Oppdretter Merete Rød Foto fra HorsePro

Røds Numero
Numero Uno/Cassini I
Oppdretter Merete Rød

Sofie Rød vant torsdagens 1.10 med Røds Numero (Numero Uno/Cassini I) og tok likegodt andreplassen med Røds Caliber (Lupicor/Cassini I). Begge hestene er oppdrettet av Merete Rød, og har samme mor, holsteinerhoppen Mira. I femårsklassen ble det en feilfri runde på Julie Worm Andersen og Cantona I (Chianti’s Dream/Cantus)

I 1.30 ble det en 2. plass på Marthe Yvonne Vonheim og Optimus Prime (CC Ladiesdream/Cascavelle), ekvipasjen fikk også en 7. plass i 1.20 fulgt av Celine Holmes og Røds Lupicordo (Lupicor/Carano), oppdretter Merete Rød fikk 10.plassen, med Yvonne Sletthaug og Lillan (CC Ladiesdream/Pontus) rett bak på en 11. plass. Under fredagens 1.2o fikk Sofie Rød og Røds Numero en 4. plass.

Amalie Steen Hegre og Remedy (CC LAdiesdream/Centauer Z) oppdretter Stall CC og Merete Rød gikk av med seieren i 1.35 på lørdag. Celin Keyn Sjursen og Remedys datter RM Comedy (Coronado/CC Ladiesdream) fikk en 4. plass i 1.25, fulgt av Celine Holmes og Røds Lupicordo  på 8. og Emilie Moe på Acorta (Aurelio/Coriano) på 9. plass.

Skedsmo Rideklubb, Distriktstevne, Feltritt

Zalmiaks Yatzy (Zalmiak Firfod/Zephyr) og Charlotte Grøtvedt vant knøttecupen. Plassert ble også politihesten Myrstads Ragall Gimle (Raoul/Zalmiak Firfod) og Ingunn Eik med en 9. plass. I Hest 80 cm fikk Eva Karine Olsen og Whisper Tail (White Talisman/Laurin) en fjerdeplass.

Morsomt er det at samtlige plasserte NVer i feltritt i helgen har NV-mødre; mor til Zalmiaks Yatzy er Zandy (Zephyr/Carachi). Zephyr var en NV-hingst etter den svenske hingsten Ben Hur. Mor til Myrstads Ragall Gimle er Myrstads Hope (Zalmiak Firfod/Eminent), mor til Hope er NV-hoppen Cortina, mens mor til Whisper Tail er Laurenzia Row (Laurin/Cannon Row xx)

JBK Horse Shows, Odense, Internasjonal dressur

I helgen hadde vi for første gang to Norsk Varmblod-hingster, begge kåret og på toppen av det hele far og sønn til start på samme arena på et internasjonalt dressurstevne.

Tobajo Picez Cortez/Pik Trumpf Oppdretter: Tormod Bakke Johnsen Foto: Valdez

Tobajo Picez
Cortez/Pik Trumpf
Oppdretter: Tormod Bakke Johnsen

Helena Liholt Gulli på Tobajo Picez (Cortez/Pik Trumpf) hadde to kjempefine starter i hhv. FEIs lagprogram for unge ryttere med 70.439 % og 4. plass, og FEIs individuelle for unge ryttere med en 6. plass og 68.991 %. I lørdagens kür ble miljøet inne på banen litt mye for den normalt riktig så avbalanserte Tobajo Picez, og ekvipasjen havnet langt nede på listene.

Baneforholdene fikk også Trude Hestengen på Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez/Walt Disney) kjenne på. Ekvipasjen fikk dog 67.860 % i Grand Prixen og med det en kvalifisering til Grand Prix Special hvor de fikk 68.784 % og en andreplass i klassen.