Ada Alette Braaten Johnsen og Røds Payday

Norsk Varmblod-ekvipasjer har virkelig hatt suksess under årets AEG, og det er de yngste som har vist veien både blant hester og ryttere. Kun 14 år gamle Ada Braaten Johnsen på Røds PayDay (Padinus/Amicello), oppdretter Merete Rød tok med seg en seier  i CSI2* lilletur (1.30) den første uken. Siste helgen klinket drøbaksrytteren til med hele to seiere og en andreplass i CSI3* på fine Røds PayDay.

Suveren dressur

Helena Liholt Gulli og Elitehingsten Tobajo Picez (Cortez/Pik Trumpf), oppdretter Tormod Bakke Johnsen tok en god gammeldags storeslem i FEI-klassene for unge ryttere under dressurdagene. Hun vant likegodt alle sine tre starter med henholdsvis 72.105 i første klasse, 72.316 i andreklasse før hun klinte til med 73.250 i küren og knuste konkurrentene med over tre prosentpoeng.

Stine Gøtesen på Danilla (Blue Hors Don Romantic/Schwadroneur) fikk en fin fjerdeplass i FEI Prix St. Georges med 65.763, hun fulgte opp 4. plassen med tilsvarende plassering i Intermediaire med identisk poengsum og avsluttet med nok en helenainstagramPicezplassering i Intermediaire kür med 65.450.

Louise Almlund Løkken på NV-kårede Mr. Gold G (Milan/Lobster) fikk en fjerdeplass i Grand Prix Special med 65.902. U-VM deltaker for Norge åtte år gamle Tailormade Hotmillion (Blue Hors Hotline/Akinos), oppdretter Hanne Brænden Fet, debuterte med sin rytter Ellen Birgitte Farbrot internasjonalt under AEG med gode prosenter.

Gode sprangemner

I unghestklassene i sprang var Bulls Cabachino (Cabachon/Animo) og Merethe Buer suverent best, denne fine femåringen som er oppdrettet av Connie Bull og Tonje Mariero Moe ble nummer to i første klasse, vant den neste og ble nummer tre på finaledagen noe som gav sammenlagtseier blant unghestene.

Av seksåringene trakk Victoria Presterud og den kårede NV-hingsten Beat It FS (Heartbeat/Rebel Z III), oppdretter Jeanette Fåne det lengste strået første dag med en super andreplass, ekvipasjen ble nummer tre i andre runde for femåringene  og fikk også med seg en syvende plass på finaledagen. Viktoria Presterud ble også nummer fem i første klasse med Solbakkens Dragonheart (Heartbeat/Ramiro Z), oppdretter Nina Paulsen, nummer fire andre dag og vant seksårsfinalen. Merethe Buer og Zahra (Laurin/Limozas), oppdrettet av Erle Marie Askildsen plukket også med seg en plassering i unghestklassene. Silje Ludvigsen på A Bella Joli (Heartbeat/Ramiro Z), oppdretter Mette Ahlbom, fikk med seg en plassering i en innledende klasse og ble nummer fire i finalen.

Tett i sprangklassene

I CSI2* Grand Prix tok Amalie Steen Hegre på Remedy (Ladiesdream/Centauer Z), oppdretter Stall CC og Merete Rød åttende plassen. Ekvipasjen fortsatte med to femteplasser på rad før de avsluttet årets AEG med en syvendeplass i CSI3* Grand Prix.

Pål Flam og Skjerabergs Larkin (Ladiesdream/Centauer Z), oppdretter Stall CC tok en fin 11. plass i CSI2* Big Tour, de ble også nummer to i CSI2* lillefinealen første helg, kom på åttendeplass i kvalifiseringen til siste helges grand prix, og tok andreplassen i CSI3* Grand Prix rett bak Jur Vrieling. Tony Andre Hansen og Hope (Clinton I/Concorde), oppdretter Dag Ove Kingsrød tok en 12. plass i nevnte Grand Prix kvalifisering. Silje Ludvigsen og Carotino L (Corratus/Cornetto), oppdrettere Fam. Karen J. Alsgaard, tok en 6. plass i CSI2* Medium Tour og en 5. plass i CSI3* Medium Tour. Svenske Anna Olsson på Loribri (Kingsland SM/Primas), oppdretter Amund Eide tok 12. plassen i første CSI2* lilletur-klasse.

I CSIAm-B Bronze Tour ble det en fjerdeplass til Mia Høidal på Høidals Chiara (Livello/Ragazzo), oppdrettere Liv og Geir Høidal, i stevnets første klasse, ekvipasjen var plassert i alle sine tre starter denne helgen med en syvende og en tiende plass i klassene som fulgte. Mira Høidal tok også to syvendeplasser og en åttendeplass med Shelby (Stakkato/Zacharias), oppdretter Anne Ramber, i CSI Am-B Silver Tour. Mina Walen Simensen på Crelando (Crelido/Underworld xx) tok en 12. plass i CSI AM-B Silver Tour siste helgen. Susanna Riise Farstad på Don Carlos (Cicero van T&L/Koriander), oppdretter Lene Haraldsen, ble nummer ni i første klasse, og klinket deretter til med en sier i fredagens 1.15. Caroline Pettersen og Solli’s Lord Callisto (Lord Caletto), oppdretter Linda Pettersen, tok med seg en 2., en 3., og en åttendeplass i CSI-Am Bronze Tour siste helg. Caroline fikk også med seg en niendeplass og en andreplass med Sollis Ma Cherie (CC Ladiesdream), oppdretter Linda Pettersen, i CSI-Am-B Gold Tour.

I CSIAm-B tok Hedda Hagen og JJ Casiska (Cajus/Faram), oppdretter Jan Berg tredjeplassen i torsdagens 1.25-klasse og slo til med andreplass i fredagens klasse på samme hinderhøyde. Ekvipasjen var plassert i alle sine seks starter med unntak av én under AEG.

Johan Sebastian Gulliksen og Chaloubet (Balou du Rouet/Chapman), oppdretter Ida Lyng fikk en 11. plass i CSI3* Small Tour. En annen trønderhest debuterte i CSI3* med en 11. plass i finalen i lilleturen, Costa Rica (Euroman/Coronado) og Nicholai Lindbjerg, oppdretter er Solveig Sundfær.

Supre ekvipasjer også i Spania

Anne Solbergs oppdrett Tribiani (Solos Landtinus/Michellino) debuterte i helgen i store tur internasjonalt med sin singaporske rytter Caroline Cheng, noe som resulterte i 3. plass i Grand Prix Freestyle med 70.825, klassen ble vunnet av Carl Hester.

På sprangbanene har Maya Surana fått med seg nullrunder og plasseringer i unghestklassene med Rosso Picez (Tobajo Picez/Animo), oppdretter Kari Egge under Sunshine Tour.