Maren Våge og NV-vallaken Electric Joy (Diarado x Warsteiner) har gjort stor suksess i Norsk Breeders Trophy. Hesten ris nå av Therese Søhol Henriksen og har prestert meget godt internasjonalt, med bl.a. seier i Oliva for 7-åringer (foto: Kristian Strøm).

Det er en glede for Norsk Varmblod i samarbeid med arrangør Arendal og Grimstad Rideklubb og sponsor Oxer Eiendom å kunne ønske Mikael Nolin velkommen som dommer under Norsk Breeders Trophy og Breeders Open i sprang 19. – 21. august!


Mikael Nolin kommer fra Sverige og  jobber som unghesttrener, er aktiv konkurranserytter og har utdannet en rekke hester opp til høyeste nivå i sprangridning. Han har opp igjennom årene selv vist flere hingster ved kåring. Mikael er en flittig brukt og høyt ansett dommer ved SWBs unghesttester rundt i Sverige og er også oppdretter av spranghester i mindre skala. Han har dømt både unghesttester og kåringer i flere land utenfor Sverige. Mikael har bred kunnskap om den  internasjonal sprangsporten og har vært hoveddommer i sprang i AVN (AvelsVärderings Nämnden) siden 2012. 

Mikael er som nevnt en attraktiv dommer som er populær internasjonalt, og har tidligere dømt i Norsk Varmblod før, nærmere bestemt under unghesttestene i Drøbak i 2016 og 2017. Vi gleder oss! 


Norsk Breeders Trophy (NBT) er et avlschampionat for 5 og 6 år gamle hester. NBT er åpen for innmeldte ridehester førstegangsregistrert i Norsk Varmblod og er et utstillingsvindu for norsk avl. 

Hesten kan innmeldes allerede som føll og frem til kort tid før finalen, se generelle statutter for mer informasjon. Innmeldingsavgiften går inn i en pott som brukes til premiering – jo flere innmeldte, desto større premiepott! Sjekk med oss i Norsk Varmblod om du er i tvil om din hest er påmeldt.

NBT ble opprettet i 1998 i samarbeid med Norges Rytterforbund.  Ekvipasjene konkurrerer om heder, ære i tillegg til premiepotten der det også er ekstrapremier til oppdretter og eier.

Kvalifisering til NBT-finale skjer gjennom sesongen i henhold til statutter i den enkelte gren. Finalen i Norsk Breeders Trophy avholdes sammen med finaler for Breeders Open som er et åpent championat for alle kvalifiserte hester uavhengig av stamboktilhørighet.