Årets kvalifiseringsklasser under unghest-VM i sprang på Zangersheide talte i år som tidligere år mange startende unghester og hard kamp om plassene i finalen.

I femårsklassen var det 224 startende hvorav fire norske ekvipasjer, og dessverre ingen plasseringer i noen av klassene. NV-hingsten Beat It (Heartbeat/Rebel Z III), oppdretter Jeanette Fåne, var tatt ut til å reise, men hingsten er i en vekstperiode og eier, rytter og øvrig team rundt hingsten valgte derfor å ikke ta turen til mesterkapet.

I seksårsklassen som talte 273 startende ble det 46. plass og plassering på Nina Braaten og NV-hoppen Bull’s Carpe Diem (Laurin/Animo), oppdretter Bull Sporthorse v/Connie Bull, i første kvalifiseringsklasse, mens ekvipasjen dessverre fikk et stopp i andre kvalifisering og dermed ble det ikke finale for ekvipasjen. Nina Braaten og Bull’s Carpe Diem var eneste plasserte norske ekvipasje i de to kvalifiseringene for seksåringer. Cecilie Løften Verkland på egenoppdrettede Verklands Quite Atilla (Quite Expensive/Sancerre), hadde en litt tung start på mesterskapet med 12 feil i første kvalifiseringsklasse, mens det ble 10 feil i andre kvalifisering. I B-finalen slo de derimot til med en prikkfri nullrunde, og ble med det beste norske i lørdagens finale.

I syvårsklassen var det 207 startende, hvorav syv norske ekvipasjer. Johan Sebastian Gulliksen og Chaloubet (Balou du Rouet/), oppdrettet av Ida Lyng, var eneste NV-ekvipasje. I første kvalifiseringsklasse gikk de feilfri i grunnomgangen, men fikk et riv i omhoppingen og i dette selskapet medfører det at de ramlet nedover på resultatlistene og endte på en 104. plass, i andre kvalifiseringsklasse ble det også fire feil, men klatring opp til 66. plass på resultatlisten. Beste norske ble Benedikte S. Endresen på Mecklenburgervallaken Calgary 65 (Cellestial/Cor de la Bryére) på en 21. og Linn Kvernes på KWPN-hingsten Don’T Toutch it M (Untouchable/Landaris). I andre kvalifiseringsklasse slo Benedikte og Calgary til med nok en plassering, 0 feil og god tid gav en 11. plass i klassen. I denne klassen fikk Nina Braaten på KWPN-vallaken Elle Dorado (Quasimodo Z/Careful) sin andre nullrunde og ble med det plassert på en 47. plass.

Chaloubet Balou du Rouet - Chapman Foto: Rebecca Mender