Unghest -VM er et avlschampionat, en konkurranse stambøker imellom basert på medlemskap i World Breeding for Sporthorses (WBFSH). WBFSH arrangerer “World Breeding Championships for Young Horses” (Unghest-VM) i de internasjonale grenene sprang, dressur og feltritt hvert år i samarbeid med FEI.

Det er nå fastsatt kriterier for deltakelse i Unghest-VM 2017. Årets kriterier og uttaksprosess er i tråd med tidligere innarbeidede prinsipper der plassene tildeles hester førstegangsregistrert i nasjonal stambok. Ved ledige plasser kan norskkåret hingst fra annet avlsforbund vurderes. Dersom det er restplasser kan øvrige hester fra andre avlsforbund søke om uttak.

Unghest-VM i sprang avholdes 21. – 24. september 2017 i Zangersheide, Belgia.

Krav til uttak Unghest-VM sprang 2017
Generelle krav til uttak Unghest-VM 2017

Ønsker du å bli vurdert er frist for å melde interesse 1. Juli 2017 per epost til Norges Rytterforbund v/ sportskoordinator: [email protected] med kopi til Norsk Varmblod (NV): [email protected]

Alle interesserte må sendes med informasjon om hesten og vedlegge resultater som er oppnådd. Resultater som er oppnådd etter fristen kan også sendes inn, da med siste frist 10.august. Ryttere i utlandet må også sende video av sine hester. Hester stasjonert i utlandet eller som ønsker Wild Card skal også melde interesse innen frist.

Uttak baseres på resultater gjennom sesongen og at aktuelle ekvipasjer har deltatt på 3 av følgende stevner på listen nedenfor:
Drammen Spring Tour 3 helger
26 – 28 mai Sørlandsparken
03 – 05 juni Rogaland
03 – 05 juni Drøbak
09 – 11 juni Drammen
15 – 18 juni Bergen
16 – 18 juni Askim
30. juni – 2. juli Trøndelag
19 – 23.juli NM Drammen – Unghestklasser

Uttakskomite:
Peter Flam og Amund Eide.

Verklands Quite Atilla
Quite Expensive/Sancerre
Oppdretter Cecilie Løften Verkland
Foto Oda Talgø Årdal