Til helgen er det klart for Dressur Derby på Stall-K i Kongsberg. For unghestene er det en spesielt interessant konkurranse, ettersom  dette stevnet er en obligatorisk kvalifisering for å kjempe om deltakelse i Falsterbo Horse Show i Sverige, samt Unghest-VM i dressur i Ermelo. 

Det to beste ekvipasjene i 5-års, 6-års og 7-årsklassene vil bli tatt ut til å representere Norge i Falsterbo. Begge dager teller og de beste to sammenlagt i hver aldersklasse går videre.

Ekvipasjene som skal representere Norge i Unghest-VM i Nederland blir vurdert ut fra resultater i sesongen og Dressur Derby. Uttaket baserer seg på en helhetsvurdering og deltakerne vil bli informert i etterkant.

I år vil det være følgende dommere: Torunn Knævelsrud (overdommer), Trond Asmyr, Mette Ono Njøten, Dag Smith-Meyer og Øivind Instefjord Ødemotland.

Uttaket til Unghest-VM foretas av Mette Ono Njøten, Dag Smith-Meyer og Trond Asmyr.

5-åringer

  • Pål Vuttudal / Senzation Desire (DWB) e. Sezuan/De Niro

6-åringer

  • Jonas Elvebakk / Højgaardens Santos (DWB) e. San Amour/Friendship

  • Maren Knappe / Skoglys Rihanna (NWB) e. Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit

7-åringer

  • Silje Tornvik / Maro’s Fabergée (NWB) e. Fassbinder/BH Romanov

  • Moy Susanne Birkenes / La Costa Majlund (DWB) e. Tailormade Lancelot / Sir Oldenburg

Maro’s Fabergeé e. Fassbinder – Romanov

Norsk Varmblod som nasjonal stambok har to ekvipasjer med i uttaksstevnet på Kongsberg. Begge disse ekvipasjene har representert stamboken i Unghest-VM tidligere.

Skoglys Wivienne IV

Til topps på Hønefoss

Oppdretteren til aktuelle Skoglys Rihanna er Else Hasvold, som ble tildelt æresprisen «Årets Oppdretter» under Eliteskuet 2017 i Norsk Varmblod. Else står også som oppdretter på den ti år gamle hoppen Skoglys Wivienne, som ble Årets Hoppe på Eliteskuet 2017. Hoppen er etter Stall K’s Dynamit med West Point som morfar og har seirer og plasseringer i dressur som gav henne et 9-tall for sportsprestasjoner. Under Elitestevnet på Hønefoss i slutten av mai, tok rytter og eier Marte Svenkerud to førsteplasser i Intermediaire og vi gleder oss til å følge denne ekvipasjen i tiden fremover.