Foto: Norsk Varmblod

De unge, lovende dressurhestene deltok på Dressur Derby på Stall-K i helgen. Stevnet er et obligatorisk kvalifiseringsstevne for de som har meldt interesse for Unghest-VM. I tillegg deles også billetter til Falsterbo Horse Show ut etter dette stevnet. Den endelige listen over hvilke ekvipasjer som reiser til Falsterbo vil være klar 20. juni – dersom noen velger å avstå fra å delta, vil nestemann på listen rykke opp.

5-åringer

Pål Vuttudal med DV-vallaken Senzation Desire e. Sezuan/De Niro gikk seirende ut av den innledende 5-årsklassen lørdag med et samlet resultat på 76,6%. Ekvipasjen oppnådde 8,3 for trav, 7,3 for skritt og galopp, 7,4 for ettergift og 8 for utviklingsmulighet. Dette holdt til seier foran Cecilie Schilbred med den norskoppdrettede hoppen DV-hoppen JJ Filippa e. Fürstenball/Davignon som oppnådde 73,6%. På en fin tredjeplass kom Kristina Johansen med den NV-kårede oldenburgerhingsten Faberge (I) e. Fürstenball/Bergamon, oppdrettet av norske Charlotte Berg Jacobsen.

Under søndagens finaleklasse var det Kristina Johansen som klatret helt til topps med Faberge (I). Med 74,6% ble det seier for Pål og Senzation Desire som lå hakk i hæl med 74,4%. Nora Ekrem og DV-vallaken Aagaardens Jackson e. Jazz/Krack C fulgte etter på tredjeplass med 73,4%.

Sammenlagt etter to dager ble det følgende resultat:

  1. Pål Vuttudal og Senzation Desire 151%
  2. Kristina Johansen og Faberge (I) 147,8%
  3. Nora Ekrem og Aagaardens Jackson 144.8%
Faberge

Faberge under hingstekåringen tidligere i år.

Pål Vuttudal og Senzation Desire

6-åringer

Jonas Elvebakk tok to seirer på rad med DV-vallaken Højgaardens Santos e. San Amour/Friendship med 83,4% lørdag og 76,9% søndag. Maren Knappe og NV-hoppen Skoglys Rihanna e. Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit tok andreplassen lørdag med 73,6%. De ble belønnet med 7,5 i trav, 7,3 i skritt og galopp, 7,2 i ettergift og 7,5 i utviklingsmulighet. Skoglys Rihanna er oppdrettet av Else Margrethe Hasvold.

Søndag var det Catharina Lorentzen Lund og en annen NV-hoppe som tok andreplassen, nemlig Thiara de Lorentzia som er oppdrettet av Catharinas mor, Connie Lorentsen. Thiara de Lorentzia fikk av dommerne Torunn Knævelsrud, Mette Ono-Njøten og Dag Smith-Meyer 7,5 i trav, 7,6 i skritt, 7,2 i galopp, 7,1 i ettergift og 7,3 i utviklingsmulighet.

Sammenlagt etter to dager ble det følgende resultat:

  1. Jonas Elvebakk og Højgaardens Santos 160.3%
  2. Catharina Lorentzen Lund og Thiara de Lorentzia 146.6%
  3. Fredrikke Dorati Bjerkåsholmen og Jinx 142. 6%

Jinx er en Norsk Varmblod-hingst etter Jazz/Depardieu, oppdrettet av Kristin G. Andresen. Med 69,4% lørdag og 73,2% holdt det til en fin tredjeplass sammenlagt for 6-åringene.

Jonas Elvebakk og Højgaardens Santos

Maren Knappe og Skoglys Rihanna

Catharina Lorentzen Lund og Thiara de Lorentzia

7-åringer

I 7-årsklassen ble det også samme ekvipasje som vant begge dager, nemlig Trude Kasparek Hestengen som hadde tatt turen fra Danmark med sin DV-vallak Strandagergårds Deluxe e. De Noir/Sam-Sam. Lørdag fikk ekvipasjen 7,8 i trav, 7,5 i skritt, 8 i galopp, 7,7 i ettergift og 8 i utviklingsmulighet – som ga 74% i helhet. Søndag ble ekvipasjen belønnet av dommerne med 73,808 og dermed var en klar sammenlagtseier i boks.

Silje Tornvik og NV-hoppen Maro’s Fabergée e. Fassbinder/Romanov tok andreplass sammenlagt, etter å ha blitt nr to lørdag og nr tre søndag. Hoppen som er oppdrettet av Linn Næss Evensen fikk 7,1 i trav, 6,7 i skritt, 7 i galopp, 6,2 i ettergift og 6,7 i utviklingsmulighet lørdag. 64,403% holdt til andreplass i klassen, mens det søndag ble tredjeplass med 65,718%.

  1. Trude Kasparek Hestengen og Strandagergårds Delxe 147,808%
  2. Silje Tornvik og Maro’s Fabergée 130,121%
  3. Anniken Eide og Twilight (II) 128,911%

Silje Tornvik og Maro’s Fabergée

Trude Hestengen og Strandagergårds Deluxe

Stall-Ks NRYFs test for 4-åringer

Under søndagens 4-årsklasse tok Helena Liholt Gulli tredjeplassen på NV-hingsten AC’s Pik Midaz e. Tobajo Picez/Walt Disney I. Oppdretter er Ann-Cathrin Ottosson. Hingsten fikk 6,8 i skritt, 8,2 i trav, 8 i galopp, 7,5 i ridbarhet og temperament og 7,7 i kapasitet og utviklingspotensial som dressurhest. Samlet resultat for denne hingsten, som også er helbror av NV-kårede Tobajo Pik Disney – som nylig tok bronse i dressur-SM – ble da 76,4%.

Vinner av begge 4-årsklassene var Zandra Birkeland på KWPN-hingsten I.P.S. Jericho e. Vivaldi/Landelot, som oppnådde hele 87,4% lørdag og 78,2% søndag.

AC’s Pik Midaz med oppdretter Ann-Cathrin Ottoson Foto: Mona Kruse Johnsen