Vi har den glede å annonsere at årets oppdretter 2016 i Norsk Varmblod går til en oppdretter som har registrert sine hester i Norsk Varmblod siden 2004. Anne Solberg har med sin avlshoppe Mille Møgelvang avlet frem flere gode Norsk Varmblod ambassadører.

Det hele startet med Anne Solberg fra Åmot i Buskerud lette etter et rødt hoppeføll i Danmark, med tanke på kjøring. Hun endte opp med Mille Møgelvang e. Michellino/May Sherif. Hoppen ble stilt i både NV og DV, med henholdsvis 3. premie og kåring i RDH og hovedstamboken i DV som resultat. Tar man en titt på resultatlistene fra utstillinger og kåringen de siste ti årene er det nærmest umulig å ikke legge merke til navnet fra veterinæren fra Åmot. Merittlisten til Anne innenfor norsk ridehesteavl er lang og imponerende. Sett i forhold til at Anne kun har avlet på en hoppe, gjør dette mer spesielt.

Selve avlen startet i Herning 2003 for Anne, det var da hun la merke til Solos Landtinus. Anne blinket så ut Solos Landtinus som velegnet hingst til sin røde hoppe, og i 2004 så den røde Tribiani dagens lys.

Anne var begeistret for sitt røde føll. Det ble hun ikke alene om, begeistret ble også dommerne ved regionsutstillingen på Kongsberg. Karakterene de ga Mille Møgelvangs førstefødte sendte ham rett til Eliteskuet, hvor han like godt ble beste hingsteføll.

Suksessen fortsatte på utstillingsbanene for Tribiani. Som 2-åring ble han beste dressurbetonte 2-åring i region 4. Som 3-åring vant han 3-års testen, og da like godt både i sprang og dressur. Anne var begeistret fremdeles, og flere med henne. Cathrine F. Andersen ved Stall-K kjøpte vallaken etter 3-års testen, og etter et besøk i 2008 tok Andreas Helgstrand begeistret med seg vallaken til Danmark og Blue Hors.

Tribiani deltok så i finalen i Dansk Ride Forbunds Championat for unghester både som 4-åring og 6-åring, og med berider Maria Anita Andersen i salen ved Blue Hors, klatret han oppover i klassene. I 2011 vant han Intermediaire I ved ECCOs finalestevne i Middelfart, foran avlshingsten Blue Hors Rush Hour e. Rubin-Royal/Strohmann xx.

Hjemme i Åmot kunne mamma Mille Møgelvang stolt følge sin førstefødtes karriere, mens hun fortsatte med det hun var særlig god til – lage fine føll. En hel perlerad ble det etter hvert til, og selv klatret hun i premiegradene, gikk fra tredje premie som 3-åring til 1. premie i 2008 og status som Elitehoppe i 2010.

Foto: Rebecca Ballestad-Mender
Hest Født Far
Tribiani 2004 Solos Landtinus
Dea Felin 2006 Blue Hors Don Romantic
Daidalos 2007 Stall K’s Dynamit
Millvina Dean 2009 Stall K’s Dynamit
Director Herman 2010 Don Caruso
Ramnes 2014 Rubiquil
Decent Diva 2016 Don Deluxe

Vi gleder oss allerede til å se de neste føllene som kommer fra Anne og familiens gård i Åmot. Vi gratulerer!