Årets profil blir delt ut basert på fremragende resultater oppnådd i året som har gått.

Prisen er en hederspris for hester, oppdrettere og personer, som gjennom sin profil og sitt arbeid danner et forbilledlig eksempel innenfor avl og sport i Norsk Varmblod.

Prisen skal bidra til å fremme godt avlsarbeid og gode sportspresentasjoner, hånd i hånd med god dyrevelferd og god sportsånd, og med dette inspirere og motivere andre medlemmer av Norsk Varmblod.

Årets Profil deles ut på hingstekåringen i mars. I år er det medlemmene som skal nominere kandidater – frist for å melde din kandidat er 20. januar!

Alle kan foreslå kandidater. Innstilte profiler må være medlem av Norsk Varmblod, konkurrere med en Norsk Varmblod førstegangsregistrert hest, eller registrerer sitt oppdrett hovedsakelig i Norsk Varmblod.

Prisen kan tildeles følgende profiler:

  • Personer som er gode rollemodeller innenfor avlsarbeidet
  • Hester som utmerker seg på den internasjonale arenaen
  • Oppdrettere som har vist til gode resultater
  • Ryttere som gjør det godt med NV-hester

Du kan bruke skjemaet under (eller gå hit) til innsendelse og det må følge med en begrunnelse til hvorfor du mener kandidaten er en god kandidat til årets pris.
Etter fristen for innsending av forslag, stemmer juryen frem de tre beste kandidatene ut fra begrunnelse og at de passer inn under kriteriene. De tre utvalgte kandidatene presenteres på NVs hjemmeside, Facebook-side og andre medlemskanaler og av disse stemmes det frem en vinner!

Vinneren vil bli kåret hingstekåringer på Starum i mars.

Vi gleder oss til å se deres kandidater, og ikke minst er vi spente på hvem som blir Årets profil i Norsk Varmblod 2023!