Samtidig med hingstekåringen avholdes også unghestfinalene som er åpne for alle unghestene som kvalifiserte seg ved fjorårets unghesttester. Etter å ha blitt ridd av egen- og testrytter var det på tide å finne ut hvilke hester som stod igjen på toppen av resultatlistene.

Unghestfinalene er presentert av Champion

Under finalene i fjor holdt våre dyktige testryttere en kort clinic mens de red hestene, og fortalte mer om hvordan de utdanner unghestene og hva de legger vekt på. De fortalte mer om  hva de forventer, hva man bør øve på og hvordan de vurderer hestene. Disse videoene kan du se på ClipMyHorse – anbefales ekstra varmt om du har unghest, og kanskje vurderer unghesttest til høsten.

I år – som i fjor – var det Tanja Rusovic som hadde gleden av å ri de unge dressurhestene. Om du ønsker å se årets unghestfinaler, finner du dem også på ClipMyHorse.

Kvalifiseringen

Hestene kvalifiserte seg til finalen ved de regionale unghesttestene i 2023. Finalen er åpen for de tjue beste hestene i årgangen med bruksindeks på 7,0 eller mer. Finalen avvikles i to avdelinger, hvor hesten først fremvises av egenrytter, og så testes av hesten i den andre avdelingen.

Gangartshester gjennomførte en rideprøve/gangartsprøve, mens spranghestene hoppet en forenklet sprangbane tilpasset aldersnivå.

Vi sender en stor takk til Felleskjøpet Champion, som sponser finalene med fôrsekker og vinnerdekken.

Norsk Varmblod bidro med pengepremier til oppdrettere av NWB-registrerte hester som ble premiert!


NB! Del gjerne innlegget i sosiale medier, men all bruk av bilder må avtales på forhånd med fotograf Åse-Berit Jamne.


Unghestfinale 4-åringer gangarter

1. plass Soros Darwin e. Hesselhøj Donkey Boy x Sezuan, oppdretter: Linda Solberg og Christer Rognlie, eier: Helena og Pontus Liholt Gulli

Egenrytter: 8,4
Testrytter: 8,4
Total: 16,8

2. plass Mon Cadeau e. Valverde x Lancer II, oppdretter: Lukas Knapec, eier: Ida Kahlbom

Egenrytter: 8
Testrytter: 7,9
Total: 15,9

3. plass Elviras Bravissimo e. Akribori x Ragazzo, oppdretter: Katrine Baysal, eier: Marthe Bjerkeseth

Egenrytter: 7,4
Testrytter: 7,4
Total: 14,8

Unghestfinale 5-åringer gangarter

1. plass Rank Unik e. Revolution x Blue Hors Armano, oppdretter: Stutteri Unik ved Morten Skov, eier: Rebecka Monsen Dalvik og Stutteri Unik ved Morten Skov

Egenrytter: 7,2
Testrytter: 7,2
Total: 14,4

2. plass Mauruds Touch Me Not e. Contendro I x Plot Blue, oppdretter og eier: Sandrea Håkonsen

Egenrytter: 6,9
Testrytter: 7,2
Total: 14,1