Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Polihistor

BWP • 2015
Kannan x Lucnaor x Catani
Oppdretter: Ungarn
Eier: Ivar Christoffersen

Han har et usedvanlig godt temperament og gjør alt for rytteren sin. Modig, kraftfull og stor selvtillit gjør ham til den perfekte spranghest. Han er 175 cm høy, har 3 gode gangarter, flytende bevegelser, og er ekstremt ridbar. Dette gjør at han også fungerer utmerket i dressur.

Til tross for sin unge alder har Polihistor alt vist at han er en lovende spranghest.

• 2. plass i Breeders for 6-års
• 2. plass i Breeders for 4-års
• Kvalifisering til UVM som 6-åring

I 2021 fikk han sine første tre avkom. To av disse ble 1. premiert. Hingsteføllet gikk helt til topps og ble årets hingsteføll i Norsk Varmblod. Han preger avkommene sine med et lekent, mildt og modig temperament, lange ben med en kvikkhet og elastisitet i kroppen.

Han har meget god sædkvalitet og fikk i 2021 10 av 10 hopper drektig,  70 % av disse på første forsøk.

I flere deler av hans blodslinje finner vi topphester som har konkurrert på 1.60m. Far til Polihistor, Kannan er blant de beste avlshingstene i verden og er far til blant annet topphestene Molly Malone og Ninó des Bussionnets. Sistnevnte vant OL i 2012 med sin rytter Steve Guerdat. Mor til Polihistor har også avkom som konkurrerer på Grand Prix-nivå.

Avkom