Denne helgen står dressur for unghestene i fokus med finaler i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open hos Grenland Ryttersportsklubb på Vallemyrene. Breeders Open er åpen for alle kvalifiserte unghester uansett stambok, mens det kun er NV hester som kan konkurrere i Norsk Breeders Trohy som har egen premiering for innmeldte hester.

Finalen i Breeders Open Stall- K’s 4-års Cup avholdes søndag, men hestene også har anledning til å gå en oppvarmingsklasse på lørdag. For de 5-, 6- og 7-årige hestene går finalen over 2 avdelinger der det er sammenlagt resultat som teller og kåring av vinnere på søndag.

Det vanker æresdekken og flotte premier i tillegg til heder og ære til de heldige vinnere som kåres søndag.

Unghestene blir bedømt av Mette Ono Njøten og dansk gjestedommer Kurt Christensen som har dømt ved flere store unghest begivenheter i utlandet, der i blant årets Unghest VM i Ermelo.

Kurt Christensen (DEN) er internasjonal dressurdommer, instruktør og foredragsholder. Han dømte nylig under Unghest-VM i dressur i Ermelo, en oppgave han har hatt i flere år. Han har også dømt under World Cup og DM og er en av Danmarks mest erfarne unghestdommere og – trenere.

Mette Ono Njøten er selv Grand Prix-rytter og dommer i dressur, og har ved flere anledninger vært i uttakskomiteen til Unghest-VM i dressur.

Flere av de startende hestene har tidligere deltatt på Norsk Varmblod utstilling, deriblant disse to veldig søte føllene. Kanskje du kan kjenne de igjen i morgen?