To fengende unghestfinaler fant sted samtidig med NM i dressur på Linnesvollen og vinnere ble kåret i Stall-K’s 4-årscup og Norsk Breeders Trophy for 5-åringene. NM i dressur var med på å danne en flott ramme rundt årets Norsk Breeders Trophy og sikret et godt møte mellom avl og sport. Det var dessverre ikke nok unghester påmeldt til å arrangere 6- og 7-års klasse, men til gjengjeld var kvaliteten på både hestene og ridningen svært gledelig i 5- og 4-års klassen. Finalene fant sted før og etter NM-finalen for senior, dermed fikk et rekordstort publikum se både «start og mål» når det gjelder utdannelsen av dressurhestene. Med de flotte omgivelsene på Linnesvollen, der finalene gikk i hovedarenaen foran restaurant Sancerre og tribunene, fikk arrangementet et preg og atmosfære som gjorde at det ikke stod tilbake for de større, internasjonale stevnene.

Stall-K’s 4 års cup

Finalen i Stall-K’s 4 års cup rommet 8 talentfulle 4-åringer og var en klasse det var en fryd å overvære. Samtlige hester var meget godt forberedt for oppgaven og ble vist på forbilledlige måter. Bedømningen ble også gjort på en både publikumsvennlig og hestevennlig måte i tillegg til at skalaen ble godt benyttet. Kvalitetsmessig var det flere høydepunkter, og dagens vinner ble den særdeles tiltalende danske Sandbæks Rio-El e. Skovens Rafael/De Noir med Elise Merethe Klaesson i salen med en sammenlagt poengsum på 81,600. Denne vallaken danset seg rundt sammen med sin dyktige unge rytter. De oppnådde 8,5 både for trav, galopp og i generelt inntrykk, mens de ellers oppnådde karakterene 7,5 og 7,8. Hakk i hæl fulgte Silje Irene Engesvik med den store, vakre DV-hingsten Tørveslettens Fort Knox e. Fürstenball/Stedinger. De oppnådde karakterene 8,3-8,5-8,0-7,8 og 8,0. Copy IV Me e. Tobajo Picez/Bernstein, oppdretter Eva Kindahl. Denne hoppen ble godt vist av Rebecca Helene Jønsberg, og poengsummen på 68,800 ga dem sjetteplassen i klassen.

To ganger Jonas

Jonas Elvebakk red to hester i 5-års finalen, begge etter Blue Hors Zack. Med den tyskfødte oldenburgeren Zenit e. BH Zack/Donnerhall gikk han til topps i Norsk Breeders Trophy etter to gode dager. I første avdeling tok de en god andreplass med 78,000, mens de gikk helt til topps i finalen med 75,000. Dette skulle holde til en sammenlagtseier. I finalen lød Zenits karakterer på 8,5 for trav, 7,2 for skritt, 7,3 for galopp, 7,0 for galopp og 7,5 i generelt inntrykk.

Jonas Elvebakk med Zolo e. BH Zack/Michelangelo, oppdretter Helle Cathrine Gran ble sammenlagt nummer 2 i NBT. Denne elegante vallaken viste seg godt begge dager, og oppnådde finalen karakterene 7,2-7,2-,0-7,5-7,5.
Sammenlagt poengsum for Zolo ble 150,200, en poengsum som også ble fasit for den velgående DV-fuksen Respekt e. Skovens Rafael/Come Back II med Stine Harfaldet Bråthen i salen. Nest beste NV-hest ble hoppen Libs Arkasi e. Myrstads Armani/Don Frederico, oppdretter Liv Borg. Denne hoppen ble godt vist av rytter Louise Almlund Løkken. Denne hoppen hadde sine høydepunkter især i trav og galopp som ble gitt karakterene 7,5.

Du kan se flere bilder fra finalene på vår facebookside

Vinner av Stall-K's 4-årscup 2014, Elise Merethe Klaesson og Sandbæks Rio-El. Foto: Rebecca Mender

Vinner av Stall-K’s 4-årscup 2014, Elise Merethe Klaesson og Sandbæks Rio-El. Foto: Rebecca Mender

Jonas Elvebakk og Zenit vinnere av Norsk Breeders Trophy for femåringer 2014. Foto: Rebecca Mender

Jonas Elvebakk og Zenit vinnere av Norsk Breeders Trophy for femåringer 2014. Foto: Rebecca Mender

Jonas Elvebakk og Zolo, andreplass NBT 2014 . Foto: Rebecca Mender

Jonas Elvebakk og Zolo, andreplass NBT 2014 . Foto: Rebecca Mender