logo_boehringer IngeleimUnder andre dag av Elitefinalen 2015 sponset av Boehringer Ingelheim Norge ble de unge hestene vist av sin egen rytter. Det var god kvalitet på hestene som var til Elitefinalen i år, og vi ønsker oss enda flere neste år.

Kvalifisering gjøres via de regionale tre- og fireårstestene som er et fint mål å trene mot for deg med unghest. Under unghesttestene premieres unghestene på bakgrunn av både eksteriør- og bruksegenskaper, mens det i Elitefinalen kun er egenskaper under rytter som vurderes.

Equitop logo (1)Både unghesttestene og Elitefinalen gir en god pekepinn på hvordan den unge hesten ligger an i sin utdanning, og årets elitefinaledeltakere fikk med seg gode tilbakemeldinger og råd om videre trening med seg hjem fra Lefdal. Med seg på veien hjem fikk de også fine gave- og pengepremier fra Boehringer Ingelheim Norge.

Her er vinnerne av Elitefinalen 2015:

Fire års sprang: Alfas Olympus (Coronado II/LandlystSir Barry)

Alfas Olympus premie

Foto: Rebecca Mender

Oppdretter og eier: Alf Kjetil Andresen

Om denne fire år gamle hingsten uttalte testrytter Søren Hedegaard at den «har en meget god ridbarhet og gir en god følelse»

Alfs Olympus fikk 8 på galopp, 8 på kapasitet og 8,5 på ridbarhet.

Dommerne beskriver den som en «funksjonell, god spranghest med meget god ridbarhet.»

Dommerprotokoll Alfas Olympus (pdf)

Fire års gang: Olympic Dior (Royal Olymp/Loran)

Den etter Royal Olymp premieOppdretter og eier er Karina Olsen som også er rytter.

Om denne fire år gamle gangartsvallaken uttalte Søren Hedegaard at det er «en hest med en nerve som man ønsker i en prestasjonshest, men at denne nerven gjør den noe preget av omgivelsene i dag, og dermed spent, men en hest for fremtiden»

Olympic Dior har et godt overtramp i skritt, taktmessig trav og en veivinnende, velbalansert galopp.

Olympic Dior fikk 7,5 for sine gangarter, og sin kapasitet.

Dommerne omtaler hesten som for dagen noe spent, men at det er stor utviklingsmuligheter for hesten, og de anbefaler at rytter har fokus på å ri den i en avspennende dyp og rund form.

Dommerprotokoll Olympic Dior (pdf)

Femårs gang: To B Oro (Tobajo Picez/Aktuell)

To B Oro premieOppdretter: Stall Oro, Eier: Hanne Jaasund. To B Oro ble ridd av Anders Gjerstad under Elitefinalen.

Om denne fem år gamle vallaken uttalte testrytter at det var en «velridd og godt utdannet hest som er godt fremme for sjenkel og forberedt på oppgaven»

To B Oro fikk blant annet 7,5 for kapasitet og 8 for ridbarheten.

Dommeren uttaler at hesten «vises velpresentert i en god unghestform». De anbefaler å ri gymnastiserende øvelser slik at den kan få enda mere sving i sine gangarter.

Dommerprotokoll To B Oro (pdf)