Tobajo Pik Disney Foto: Rebecca Mender

Tobajo Pik Disney
Foto: Rebecca Mender

Den aldeles fantastiske Norsk Varmblod-hingsten Tobajo Pik Disney (Tobajo Picez/Walt Disney I) oppdrettet av Tobajo Sporthorses er solgt til en svensk rytter. Trude K. Hestengen og ektemannen Lasse K. Hestengen har utdannet hesten fra de kjøpte han som fireåring, og frem til han ble nummer 24 i senior-EM sist helg. Ekvipasjen ligger på en 59. plass på verdensrankingen og var norges beste dressurekvipasje. Tobajo Pik Disney har vært en fryd å følge siden vi første gang så ham som føll, og vi ser frem til å følge ham også hos hans nye rytter, men denne gangen under svensk flagg.

Pressemelding:

Den 10 år gamle norske varmblodshingsten Tobajo Pik Disney er solgt til en svensk Grand Prix-rytter.

Vi har opp gjennom årene fått mange bud på Disney og man kan spørre seg selv når det riktige tidspunktet for å selge er. For oss har det vært viktig at det var den rette kjøper, og at hesten får et godt hjem. Det føler vi nå er tilfellet, og vi har derfor valgt at tiden er kommet til å gi tøylene videre. Trude og Disney har hatt mange gode opplevelser og er nettopp kommet hjem fra EM i Aachen med en flott 24 plass og ligger nå som nummer 59 på verdensrankingen.

Ekvipasjen har deltatt ved Unghest-VM, vunnet Bundgaard Byg Cup i en alder af kun 7 år, plassert internasjonalt i 4 – og 5 stjerners Grand Prix, 2 ganger Norgesmester, individuelt sølv og bronse i Nordisk, samt deltatt i WEG og World Cup.

Vi har hatt Disney siden han var 4 år og selv utdannet ham hele veien opp til internasjonal Grand Prix. Trude har tidligere utdannet 2 andre hester til Grand Prix, nemlig Le Mont-H og Lope N.

Selv om Disney nå er solgt har vi stadig to gode unghester i stalden. Nemlig 4-årige Strandagergårds Deluxe e. De Noir/ Sam-Sam, som akkurat nå ligger som nr.3 i kvalifiseringen til det danske unghestchampionatet med 8,88 poeng. Og den 3-årige hingsten Møllegårdens Al Capone e. Astrix/Zardin Firfod. Han kjøpte vi som føll og har selv ridd ham inn, og dette er en hest vi forventer oss mye av.

Det er selvfølgelig aldri lett å si farvel til sin beste venn og drømmehest, men vi har valgt å gjøre dette som et ledd i en sportslig satsning. Det er for sårbart å være på toppen med kun én enkelt hest og vi skal nå ut og finne et par nye unge hester til Trude som vi kan utdanne og igjen vende tilbake til dressurtoppen.

Vi er glade og stolte over de fantastiske opplevelser som vi har fått lov til å være med på sammen med Disney.

Vi sier gratulerer til den nye eier og gleder oss til å følge ham videre i hans karriere.

— Trude & Lasse Hestengen —