The Boxer

Dette er et  eventyr

«I natt kom Stutteri B’s The Boxer EP til verden, etter verdensstjernen Emerald og vår vakre Diva, etter Cardento. Dette hingsteføllet er Norges første føll etter Emerald. The Boxer er et føll vi har store forventninger til for fremtiden.»

Dette skrev Stutteri B på sine hjemmesider 12. mai 2018 – og så langt kan vi vel si at The Boxer har levd opp til disse forventningene! 

Tekst: Marianne Eik Wood
Foto: Jamne Design, Juliane Kingren og privat

Stutteri B's The Boxer / Fredrik Seim / Stutteri B

Stutteri B’s The Boxer EP e. Emerald van’t Ruytershof x Cardento x Corall.

«Gleden var helt enorm da vi forstod at Fredrik skulle være fremtidig rytter og medeier.»

The Boxer og Emely Paulsen

Stutteri B's The Boxer EP som føll.

Vi har tatt en prat med både oppdretter og eier. Vegard Brekke fra Stutteri B forteller:

Etter flere besøk på Bruksprovet og Breeders-finalene i Svensk Varmblod (SWB) var Henriette og jeg fast bestemt på at vi måtte skaffe oss en avlshoppe etter Cardento. Vi hadde sett så mange av hans avkom som virkelig overbeviste oss om at dette var blod vi ville ha inn i våre linjer. Vi forespurte SWB om hjelp til å finne en Cardento-hoppe, men fikk til svar at det ønsket «alle» å finne, og at vi måtte nok lete etter den selv.

Etter litt mer eller mindre systematisk leting i Norge dukket et hoppenavn opp i vårt søkelys; Diva (Cardento/Coral). Henriette var under NV-utstillingen på Vallermyrene høsten 2016 med i dommerteamet, og så denne flotte hoppen som ble vist av sin tidligere rytter og eier. Diva ble 1. premiert i NV.

I god tid før avlssesongen 2017 var kjøpsavtalen i havn og Diva kom til Stutteri B. Etter første inseminering kunne vi konstatere henne drektig med Emerald vt Reuytershof – vår drømmekombinasjon var i ferd med å bli en realitet!

The Boxer hadde fra første levedag en godhet over seg. Han kunne være litt reservert i kontakten med andre hester og mennesker, men alltid snill som dagen er lang. Han har alltid vært godt likt blant de som jobber med våre hester. Han vokste opp i flokk med de andre hingstene våre som ble født i 2018, blant andre den NV-kårede hingsten Stutteri B`s Fakin`It. Etter sommerbeitet som 2-åring ble det bestemt at Boxer skulle flyttes til sin daværende medeier som jobbet på en av de aller beste hingstestasjonene i Belgia. Der skulle han forberedes for kåring i BWP vinteren 2021. Slik gikk det ikke og på høsten 2020 ble han presentert på en nederlandsk auksjon hvor noen spennende dager fulgte. Vi som avlere satt på sidelinjen her hjemme og så at budene kom fra hele verden; Sverige, Danmark, Nederland, Frankrike og USA. Det gav selvsagt en boost på selvtilliten at så mange ville sikre seg vårt oppdrett. Det aller lengste strået vet de fleste nå hvem som var smarte nok til å trekke. Men det hører med til historien at en av de aller største internasjonale hingstestasjonene, med mange velkjente hingster på stallen hadde det nest høyeste budet!

I noen dager etter auksjonen visste vi kun at høyeste budgiver hadde tilhold i Danmark, og vi var veldig spente på hvem dette kunne være. Gleden var helt enorm da vi forstod at Fredrik skulle være fremtidig rytter og medeier.

Fredrik Seim og The Boxer gikk helt til topps i Breeders Open 2022.

«Jeg har veldig stor tro på at han blir veldig god, og jeg håper jeg har mulighet til å beholde ham i mange år framover.»

Vi gir ordet videre til Fredrik:

– Jeg hadde bestemt meg for å investere litt penger i et unghestprosjekt. Tilfeldigvis kom det opp et bilde av han som auksjonen vi kjøpte ham fra hadde publisert. Jeg er fan av både Emerald- og Cardento-avkom, og han viste seg også fint fram på videoen når han løshoppet. Jeg fant han noen dager før auksjonen startet og i løpet av ventetiden hadde også Kathrine Klekken kommet over denne fine hingsten. Vi bestemte oss for å kjøpe ham sammen. Lykken gikk vår vei og ingen valgte å by over vårt siste bud. 

Det var først da oppdretter Vegard ved Stutteri B kontaktet oss, etter vi hadde kjøpt han, at vi skjønte at han var norskavlet. Vi kjøpte ham da han var 2 1/2 år og tok ham hjem til Norge rett før han ble 4år.

Det ble bestemt at vi skulle stille han til kåring og vi valgte å få han kåret i Norsk Varmblod sånn han kunne være tilgjengelig for avl. Han er fortsatt bare 4 år, så det er nå det passet best.

Vegard fortsetter:

Avlssesongen 2022 ble et eventyr for The Boxer. Han stod tilgjengelig fra 1. april til 30. juli og står nå med 28 drektige hopper med termin i 2023. Flere kjente profiler fra sporten har valgt å benytte han på sine hopper og vi på Stutteri B venter også ett par føll etter han. Så hans første føllårgang blir veldig spennende, vi gleder oss allerede til Breeders Open i 2027.

Etter en travel avlssesong rakk Fredrik akkurat å gjøre han klar til Breeders Throphy stevnet i Arendal og som vi nå vet har de hatt en fabelaktig sesong! Vinner av både Breeders Open og Hallmesterskapet, hvor særlig bedømmelsen til den anerkjente dommeren Mikael Nolin under Breeders var helt fantastisk.

– Så hva er planene fremover,  Fredrik?

De neste årene er det mye mer konkurranser, så da får vi se hvor mye anledning det blir til avl. Hovedfokuset er på sporten. Neste år må målet være 5-årsklassene under Falsterbo Horse Show (Sverige) og Unghest-VM (Belgia), om han viser seg klar for de utfordringene når den tid kommer. Jeg har veldig stor tro på at han blir veldig god, og jeg håper jeg har mulighet til å beholde ham i mange år framover.

Selv om hovedfokus er på sport neste sesong skyter Vegard inn at de har mange doser med frossensæd liggende klar fra Boxer så de skal nok få noen titalls hopper drektige med han neste sesong også.

Vi ønsker Fredrik, Kathrine og The Boxer lykke til – vi håper også du får beholde ham i mange år og gleder oss til å følge dere! Det blir spennende å se mange Boxer-føll neste år, og ønsker alle velkommen til utstilling i 2023.

Har du tips til flere saker vi bør skrive om? Ta kontakt!