R3 Unghesttest 2015 klær-Utrolig morsomt med så mye hest, slår Guri Haarr, en av helgens dommere, fast etter festhelgen. – Så mange hester med på dette har vi ikke opplevd å flere år, og det var også ekstra hyggelig at det var så mange 3-og 4-åringer. Alle hestene var veldig velpresenterte, de ble vist godt og de var gode.

De aller beste

Tittelen beste 3-års sprang gikk til NV-hoppen Sweet Chili e. Tobajo Picez/Alfas Arnt, eier og oppdretter Ann-Cathrin Arnesen, med Lillebergs Cathageno (NWB) e. Tobajo Picez/Cathageno, oppdretter Lene Berg, eier Beate Kåsa Stensrud, som en god nummer to.

Beste 3-års dressur ble Rapid (DWB) e. Blue Hors Romanov/Florestan I, eier Hanne Næss foran Stallknektens d’Asti, en NV-hoppe e. De Noir/Painters Row xx, oppdretter Kjetil Skaugen, eier Lena Erlandsen.

Blant 4 åringene ble Maro’s Faberge (NWB) e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov, eier og oppdretter Linn Næss Evensen best. På den neste plassen fulgte NV-kårede Ekras Querido (Hann) e. Quaterback/ Painters Row xx, eier og oppdretter Turid Hammer. Ekras Querido ble også beste spranghest blant 4 åringene.

R3 Unghesttest 2015 Maroos Faberge

 

 

 

 

 

 

I ponniklassen gikk 3-åringen CE Ferry Canyon, en Welsh sec B hingst e. Molinas Wyoming/Carolinas Wildcard, eier og oppdretter Christine Reksten til topps, etter en god fremmedrytter test ved Nina Braaten og imponerende løshopping av 3’er ponnien. En god nummer to her ble Welsh sec D hingsten Jahrs Misty Dawn e. Storhaugs Brenin/Nebo Daniel, oppdretter Ole Christian Jahr Indresæter, eier Christine Reksten.

Gode hester

R3 Unghesttest 2015 Bring It On-Det var veldig hyggelig å se så mange godt presenterte hester. Gjennomgående var det fine hester, folk var flinke til å mønstre – veldig gøy å se at de har lagt ned så mye jobb i dette hjemme. Det er kjempegøy å kunne dele ut førstepremier, da blir jeg jo helt rørt! Det er ganske fantastisk at folk har avlet så fine hester – eller kjøpt så fine hester. Det var mye bra norskfødt, og vi så mange hester som det blir spennende å følge fremover – deriblant flere gode spranghester som også kan bevege seg, forteller Haarr.

– Vi ser at på sprangsiden er det flest i 3-års klassen, mens det på dressursiden er flest 4-åringer. Det er et klokt valg av eierne, det er mer krevende å forberede en 4-åring på å hoppe med rytter enn å forberede en 3-års til løshopping. Det skal mye kunnskap og erfaring til for å kunne utdanne en 4-åring på en slik måte at den viser seg under rytter slik at den får vist sin fulle kapasitet. I tillegg går en 4-åring fort tom, den bruker mye krefter på å være med. At dressurhestene gjerne heller vises som 4-års under rytter enn løse, er også en god avgjørelse for de fleste hestene.

Fokusere på forbedrinspotensialet og det som er bra

R3 Unghesttest 2015 Ekras QueridoGuri bedømte hestene sammen med Cecilie Wallin, Bente Tveita og Nina Braaten. Nina Braaten var også testrytter sammen med Maik Kohlschmidt. – Drøbak er et helt supert sted å ha et slikt arrangement, og arrangørene gjorde en god jobb. Utstillinger av denne type skiller seg litt fra vanlige stevner når det kommer til utregning av resultater og indekser, og dette kan ta litt tid. At arrangøren ikke hadde programvaren for disse utregningen gjorde at det ble litt utsettelser før protokollene ble klare, det er jo et ergerlig tidspunkt å få forsinkelser på. Men alt ble gått igjennom under påfølgende evalueringsmøte, og det er viktig å fokusere på alt som var bra og så jobbe med det som kan gjøres bedre.

Gode samarbeidspartnere

R3 Unghesttest 2015 Olympic DiorNorunn Kogstad var utstillingskoordinator og hadde en hektisk helg. – Det var hektisk, det gikk i ett. Vi som er i styret nå i regio 3 er for så vidt litt urutinerte, men alt i alt – bortsett fra forsinkelsene på grunn av utregningsproblemene – gikk det veldig bra. Nå i ettertid har det tikket inn hyggelige mail der folk kommer med gode tilbakemeldinger, det er utrolig hyggelig at deltagere tar seg tid til å gjøre dette.

Hun takker gode samarbeidspartnere i Agria og klassesponsorene Ilseth Salmakeri, Akhestesport.no, Ankazoo samt alle ved Drøbak Ridesenter for helgen. – Vi har hatt et godt samarbeid om dette arrangementet med Agria, vi var tidlige ute og promoterte arrangementet. Dette var nok også et ganske gunstig tidspunkt med et arrangement for 3- og 4-åringene, hestene har fått gå på sommerbeite og man har fått tid til å forberede seg, sier Norunn som en forklaring på den høye deltakelsen. – Siril Helljesen holdt en fantastisk clinic – og så var det suverent å ha et slikt arrangement i Drøbak. Der ligger alt så vel til rette, og de stilte sånn opp. Nina hjalp til fra første til siste sekund – det var gull å samarbeide med dem!

Mer om de enkelte hestene kommer, en del av resultatene er nå inne i HorsePro, og resten oppdateres fortløpende.