Thea-Marie Tangen stilte til start i CSI1* 1.40 Grand Prix på Linnesvollen denne helgen på en hoppe hun kjøpte som åring av Hege Hjelkrem og Jan Tønnessen i 2013, nemlig Asaks Dior.

Selv om Asaks Dior (Diarado x Laurin) har gått 1.40 en gang tidligere, før koronaperioden, var det den første 1.40 GP for ekvipasjen denne helgen i Drammen. Det ble en fin runde og fire feil i protokollen.

Thea-Marie kjøpte hoppa som åring av Hege Hjelkrem og Jan Tønnessen, som sammen driver Asak Hestesenter. Utdannelsen har hun stått for selv, men på grunn av en del voksesmerter i perioder, var ikke hesten i gang før den var seks år. Hesten har også vært med Thea-Marie i to mammapermisjoner i 2014 og 2017, i tillegg til utfordringene med korona som førte med seg lite stevner.

Asaks Dior som åring i 2013.

– Hun hadde en del fine runder og en veldig fin utvikling i unghestklassene t.o.m. 1.30m som 6-års i 2018. Vi red et par 1.35m og én 1.40m som 7-åring, i tillegg ble hun beste norskfødte i Norsk Breeders Trophy samme år med kun et tidsfeil gjennom mesterskapet.

I 2021 ble det ikke mange stevnene, men ekvipasjen fikk med seg noen gode runder i Telenor Arena, blant annet en seier i Silver Big Tour-finalen. – Nå håper vi på muligheten til å vise oss i noen flere 1.40-1.45-klasser fremover.

Thea-Marie har selv vært oppdretter av flere hester, men nå er avlen satt på vent for å følge opp de tre avkommene til hoppa Cashana som Thea-Marie selv red 1.45 på (Cash and Carry x Chagallo, oppdretter: Mees Erich, Tyskland) på henholdsvis 5, 3 og 2 år.

Vi ser frem til å følge Thea-Marie og hestene fremover på sprangbanen og ønsker lykke til!