Vestlandets Dressurfestival kom til liv med gründer Rune Mæle og Silje Torsvik i spissen, som etter NM dressur kom i prat om mangelen på kvalitetsstevner for eliteryttere på Vestlandet. Med en idé i bakhånd og masse pågangsmot, ble Vestlandets Dressur Festival (VDF) satt i gang med ønske om å kunne levere et stevne av høy kvalitet med det lille ekstra. Det ble flydd inn tre internasjonale dommere, Andresen Dressage stilte som hovedsponsor, det ble satt opp clinic med Kenneth Sande og rytterfesten gikk av stabelen lørdag med god mat og stemning.

Tekst: Tonje Oma
Foto: Privat, Sigbjørn Thorvaldsen og Edel Gutvik

Fire klubber gikk sammen og samlet sine styrker for å kunne levere, med Soma Ryttersportsklubb og Sandnes og Jæren rideklubb som hovedarrangører. De fikk bistand fra Stavanger og Sola ryttersportsklubb og Jæren Hestesportsklubb.

Norsk Varmblod var godt representert med seks hester til start i klasser fra yngre utøvere til Prix St. Georges.

Totally Lord Jetset (2016)
Lord Leatherdale x Jetset-D
Oppdretter: Beate Sundheim og Silje Tønnesen

Totally Lord Jetset fikk vist seg med to flotte ryttere. Britt Marie Halleraker red «Dressurtrener Jorunn Buer’s MB-klasse» til flotte 63,8%, mens Alvilde Mørk Røed og Totally Lord Jetset presterte til sterke 70% søndag, i klasse for yngre utøvere.

Beauty

Beauty (2016)

Beauty og Ida Dysjaland imponerte dommerne i MB-klassen både fredag og lørdag med stabile prosenter. Fredag red de til 64% og vant klassen sin. Lørdagen var det tett på førsteplassen, men de endte på en sterk andreplass som ble belønnet med 65% i «Dressurtrener Jorunn Buer’s MB-klasse».

Go2 Alessandria

Go 2 Alessandria (2012)
Amazing Star x Sandro Hit
Oppdretter: Anne Gina Svendby Fredriksen

Karna Helen Jenseg og Go 2 Alessandria presterte alle tre dager, og hadde noen flotte runder i railen som dommerne belønnet med stabile 66% i Contesto’s Prix St Georges både fredag og lørdag. På lørdag holdt det til en god andreplass i klassen blant sterke utøvere.

Lentos Mantovani (2018)
Revolution x Casir Ask
Oppdretter: Linn Elisabeth Eidsaa

Madeleine Røisland Randeberg og Lentos Mantovani red et flott program fredag i Oma Stutteri sin 5-årsklasse. Etter en allerede fantastisk sesong for denne duoen med hele 78 % i Norsk Breeders Trophy og vinner blant 5-åringene, kunne de runde sesongen av med en fin runde på hjemmebane.

Tobajo Picara (2015)
Tobajo Picez x Check In
Oppdretter: Tormod Bakke Johnsen

Solsimona Strand og Tobajo Picara viste seg godt frem under clinic med Kenneth Sande der fokuset var bomarbeid for variert og allsidig arbeid for dressurhester. Tobajo Picara blir brukt i både sprang og dressur, hun løste derfor utmerket oppgavene og utfordringene som Kenneth la frem.

To Oma-hester i paraklassen

Omas Weltgeist (2016)
Omas Gucci x Omas Le Monde
Oppdretter: Oma Stutteri ved Eva Opdal

Omas Don Karino (2007)
Omas Dominator x Flamingo
Oppdretter: Oma Stutteri ved Eva Opdal

Tonje Oma hadde med seg to hester til start på VDF, med mål om å kunne starte begge søndag. Etter en lang pause fra stevnearenaen for Omas Don Karino debuterte han i Grand Prix B IV som er høyeste program i paradressur, og rytteren var godt fornøyd med å ri til godkjent hver dag.

Omas Weltgeist fikk også gå sitt første elitestevne som parahest i Grand Prix B lll, og etter en litt overveldet start fredag fikk ekvipasjen en flott runde søndag som ble belønnet med 62% og gode tilbakemeldinger fra dommerne.

Vi gratulerer!

Mer om stevnet finner dere under gruppen Vestlandets Dressurfestival 2023 på Facebook.