I helgen ble Norsk Breeders Trophy og Breeders Open dressur arrangert på Epona Ryttersenter, av Sørlandsparken Rideklubb. Søndag ble vinnerene kåret.

Breeders Open 4-åringer

Vinner Breeders Open for 4-åringer: NV-hoppa Look At Me og Lena Erlandsen
Foto: Juliane Kingren

De yngste dressurhestene gikk to dager med konkurranser, og Lena Erlandsen og Look At Me e. Fürsten-Look/Lancer II vant begge dagene. Vinnerprosenten lørdag lød på 78,600 %, søndag ble resultatet 76,800. Denne NV-hoppa er avlet av rytteren selv, som også eier hesten.

– Helga har gått kjempefint. Lørdag gikk hun best, da bød hun litt mer frem. Søndag var hun sliten, men det er jo ikke så rart siden hun hadde vært på farta siden torsdag. Vi mistet litt bydningen og det ble litt vinglete i finalen. Men hun oppfører seg fantastisk fint, og selv om hun aldri har vært på et slikt stevne før så ligger hun og snorker i boksen, forteller Erlandsen til Hest.no.

Nummer to begge dager ble Kjersti Moen Fagerheim på Vestermarkens Zafira (DWB) e. BH Zack/BH Don Schufro, mens tredjeplassen i finalen gikk til Vivian Pedersen Nilsen på Bovbjergs Dino (DWB) e. Hesselhøj Donkey Boy/Gribaldi.

Breeders Open 5-åringer

Anniken Hals og Atterupgaards Winona (DWB) e. Atterupgaards Zeebach/Krack C stod igjen som vinnere av 5-årsfinalen i Breeders Open, mens Helene Bibow-Todal og Schickimicki e. Sezuan/Bøgegårdens Lansini samlet sett endte opp med en andreplass etter seier i søndagens klasse.

Tredjeplassen sammenlagt gikk til Elise Mørk Røed og Bouquet Majlund (DWB) e. Sir Donnerhall II/Florencio.

– Denne hoppa kjøpte jeg i 2019. Hun vant 4-års i fjor, så det var gøy å kunne følge opp med seier i 5-års i år. Hun har vært en litt vanskelig hoppe, men med mer styrke og tålmodighet har jeg begynt å finne knappene på henne. Helgen har gått over all forventning. Vi lå på over 80% både fredag og lørdag, mens hun var litt mer sliten på søndag. Hun har gjort en god figur, og jeg er strålende fornøyd med henne, forteller Anniken Hals til Hest.no.

Ingen NV-hester deltok i denne klassen.

Norsk Breeders Trophy/Breeders Open 6-åringer

Foto: Astrid Marie Årdal

I 6-årsklassen var det Zandra Birkeland og den NV-kårede hingsten I.P.S Jericho e. Vivaldi/Lancelot som stod igjen som vinner av Breeders Open etter seier i begge klassene.

– Nå tenker jeg at han er ferdig med unghestklassene, og at vi skal ut og kvalifisere oss på nytt. Vi skal begynne på distriktstevner, og gjøre oss klare til L/E-stevner. Målet er St. Georg neste år. Det er en liten prosess som skal gjøres på nytt, forteller Birkeland til Hest.no.

Andreplassen gikk til Camilla Sønsteby Holen med Papillon (DWB) e. Charmeur/L’Espoir foran Helena Liholt Gulli på JJ Sasha e. Sezuan/Sandro Hit.

Vinner av Norsk Breeders Trophy for 6-åringer ble Pernille Norbeck Østvold på Zeth e. BH Zack/Fürst Heinrich som er oppdrettet av Charlotte Berg Jacobsen. Ekvipasjen vant Hallmesterskapet for 5-åringer i Arendal i fjor.

VINNER NBT 2020 FOR 6-ÅRINGER: Pernille Norbeck Østvold på Zeth e. BH Zack/Fürst Heinrich Foto: Astrid Marie Årdal


  • Årets NBT-vinner i dressur for 6-åringer, Zeth
    Foto: Juliane Kingren

    Resultater

Trond Asmyr og Kjell Myhre dømte unghestene denne helgen, og forteller til Hest.no at de ser at det har skjedd noe de siste ti årene.

– Om vi går ti år tilbake, så ser vi at det har skjedd noe. 4-åringene er mer i tråd med det som forventes. Vi ser også at en 6-åring ikke bare er en 6-åring, men at de utvikles og vokser forskjellig. Noen har kommet litt kortere i utdanningsløpet, og når de da kommer inn i et slikt program, som er ganske krevende, så skiller det litt, forteller Kjell Myhre.

Les mer på Hest.no.

Stevnet i Kristiansand var uttaksstevne til Unghest-VM i dressur, som har blitt flyttet innendørs til 9. – 13. desember i Verden, Tyskland.