SG's Carnelian e. Kannan x Love 2 U 2 / Norsk Varmblod

Tekst: Marianne Eik Wood
Foto: Equipephoto_ / Kristian Strøm

I helgen avholdt Grenland Rideklubb Innendørs-NM for seniorer og unge ryttere, i tillegg til mange åpne klasser. Ekstra gledelig var det at NV-hestene var med helt til siste runde og medaljene ble delt ut!

NM for seniorer ble vunnet av Mathilde Kristine Kalland på Estolga, en KWPN-hoppe som eies av Mathilde selv. De gikk med nullrunder hele helgen – som eneste ekvipasje. Gratulerer!

For å få fordelt de andre medaljene ble det omhopping mellom tre ryttere – Signe Skei, Martine Myhre Dyngeland og Solveig Fotland Newerman.

Seirende ut av denne duellen ble Solveig og Ballerina (Calido I x Acrobat II), mens bronsen gikk til Martine Myhrer Dyngeland på NWB-hingsten SG’s Carnelian! Han er etter Kannan x Love 2 U 2 og er oppdrettet av Martines mor, Hanne Myhre Dyngeland som eier ham sammen med Lisa Tenold. Mor til SG’s Carnelian er for øvrig Love A Lot, som oppnådde status som elitehoppe i fjor. Hun kan du lese mer om her. 

Den litt «sure» 4. plassen, men likevel et supert resultat, gikk også til en NWB – nemlig Tobajo Carin og Signe Skei! Tobajo Carin er etter Azteca VDL x Check In, oppdrettet av Tormod Bakke Johnsen og eies av Signe selv og mamma Kari Heistad.

Vi gratulerer alle!

Mange hester på vei opp og fram

Ellers var det godt med Norsk Varmblod-hester i flere av de åpne klassene – det er mange gode hester på vei oppover. Vi kan jo nevne 1.05-klassen lørdag der andre-, tredje- og fjerdeplassen gikk til NV-hester.

Andreplassen tok Vilde Øxnevad med Svankildens Carinjo – en Norsk Varmblod etter Larino x Castro, oppdrettet av Sylvia Therese Moe og eid av Tanja Omli og Nadine Omli Johannesen.

3. plassen gikk til NV-hoppa Ekras Capicia (Captain Hook x Chequer). Oppdretter er Stutteri Ekra Gård v/Turid Hammer og Per Martens. Ekras Capicia eies og ris av Anneli Trøbråten.

På 4. plass fikk vi NV-hoppa Lily Bollinger V (Spartacus x Corland). Hun er oppdrettet av Morten og Solveig Aarnes og ris og eies av Solveig selv.

I 1.15-klassen kom Høidals Chiara på en fin 2. plass – hun er en NV-hoppe etter Livello x Ragazzo som er oppdrettet av Liv og Geir Høidal og eies av Ola Hestholm og Wenche Sundt. Hun ris av Sunniva Sundt Hestholm.

På 5. plass finner vi Charez, en NV etter Tobajo Picez x Chapman, oppdrettet av Ida Lyng og eid av Tonje Synøve Victoria Knutsen. Tilia Marie Knutsen Teien er rytter.

I 1.35 på lørdag kom Mira Olivia Høidal på en flott 4. plass med Lillebergs Mamacita – NV etter Azteca VDL x Lancier som er oppdrettet av Lene Renate Haugsten Olsen og eies av Liv og Geir Høidal.


Lexi-Lou

Søndag gikk Emilie Røsting Øverby helt til topps i 1.30-klassen med sin NV-hoppe Lexi-Lou e. Bøgegårdens Dicapo x Carson Ask. Oppdretter er Anne Grete Johnson Lieng og eier Øverby HesteSport.


Det kan også nevnes at Therese Søhol Henriksen, som vi akkurat hadde en artikkel om nylig, var på plass med fire Norsk Varmblod-hester og hadde mange gode runder. Her bygges det sten, på sten mot større klasser.

Gratulerer, alle sammen!