Pål Flam og NV-hest Skjerabergs Larkin gjentok fjorårets suksess og gikk helt til topps i CSI3* Grand Prix på Drammen Spring Tour.

Tekst: Mina Walen Simensen

 

-Rir jeg bra, så er Larkin feilfri. Derfor var planen for grunnomgangen enkel – å gjøre en god jobb. Dette er Larkins første stevne etter verdenscupen i Gøteborg, og med nasjonshoppingen i  tankene var planen å ri tre klasser denne helgen, før Larkin skal ha stevnefri neste uke for å lade opp til siste helg av Spring Tour, sier rytter Pål Flam om planen for Grand Prix-klassen, som han også gikk seirende ut av i 2016.

 

Kun fire ekvipasjer gikk feilfritt i grunnomgangen med hinderhøyde på 1.50m. De 33 startende ekvipasjene ble møtt med en rekke utfordringer gjennom hele banen, blant annet en trekombinasjon med en stor og bred oxer som midtelement.

 

-Det som gjør Larkin så unik er kapasiteten hans. Derfor var ikke trekombinasjonen en stor utfordring for oss. Det føles som om det er ingen begrensning for hvor langt eller høyt Larkin kan hoppe, smiler rytteren, og legger til: -Han kan hoppe de største og bredeste hindrene i verden!

 

Benedikte Endresen var andre nordmann som tok seg videre til omhoppingen, i tillegg til britiske Harriet Nuttall og svenske Alexandra Eriksson. Sistnevnte satte press på de norske deltakerne med en feilfri runde og meget rask tid.

 

-Alexandra har en naturlig rask hest, og leverte i tillegg en meget rask runde i omhoppingen. Larkin bruker derimot mye tid over hindrene og har en galopp som ikke er like rask. Jeg visste at for å vinne måtte jeg kompensere ved å ri på innsiden alle mulige steder, forteller Flam. Den norske gutten var eneste rytter i omhoppingen som gikk på innsiden av vanngraven til siste hinder i omhoppingen, og tok seieren med et snaut sekund klaring til andreplassen, som ble tatt av Alexandra Eriksson på den tolvårige vallaken Liz Royal.

 

Den 15-årige vallaken Skjerabergs Larkin (CC Ladiesdream x Centauer Z) eies av Trine Lovise Bredland, og er oppdrettet av Eli Sværi.

 

Flere norskavlede hester konkurrerer på det tre uker lange, internasjonale sprangstevnet Drammen Spring Tour. Alle resultater er tilgjengelige på www.online.equipe.com