Foto: Rebecca Mender

En elleve år gammel Norsk Varmblod-vallak markerte seg for alvor i de to største sprangklassene under Jumping Mechelen 2019.

11 år gamle Chaloubet e. Baloubet du Rouet/Chapman – oppdrettet av Ida Lyng – har vi skrevet om helt siden han var unghest, men i 2019 har resultatene virkelig vært helt enestående, og Chaloubet har vært en fantastisk representant for Norsk Varmblod og norsk ridehestavl.

I helgen var Johan S. Gulliksen og NV-vallaken til start i de to hovedklassene i CSI5*-W. I søndagens Sport Vlaanderen Grand Prix 1,50m ble det feilfri grunnomgang og en hederlig 12. plass etter omhopping.

Jeg er fantastisk fornøyd med hvordan Chaloubet hoppet i kveld, forteller Johan. – Så nå håper jeg bare at han er like fresh i verdenscupen i morgen! Det er uansett veldig gøy å være plassert i en femstjerners Grand Prix, for det er jo ikke akkurat hver dag det skjer, avslutter den ydmyke 23-åringen. (Hestesport.no)

Mandag var det verdenscup som stod for tur, og ekvipasjen gikk også her feilfritt og sanket inn sine første poeng for sesongen med en flott 12. plass. Vanvittig!

Johan S. Gulliksen uttalte seg til Hestesport.no kort tid etter fem verdenscuppoeng var i boks:

– Helt rått, helt, helt rått, ja, bekrefter en strålende fornøyd Johan på vei fra Mechelen til flyplassen i Brussel.

– Jeg la en plan for oppkjøringen til Jumping Mechelen som skulle vise seg å fungere godt. I verdenscupen i Stuttgart var vi uheldige å få siste bom ned i grunnomgangen, men Chaloubet hoppet jo supert, forklarer Johan. – Deretter reiste jeg til Frankfurt forrige helg for å forberede og forbedre meg. Jeg visste at vi trengte et par runder om alt skulle klaffe nå i Belgia.

– Jeg red Chaloubet fra han kom til oss som femåring og frem til han var åtte. Da ble han solgt, men kom så tilbake til meg i våres. Han har et litt spesielt temperament, men vi har alltid visst at han har vanvittig gode kvaliteter, forteller Johan. – Han er en sånn type hest at jo mer han går, jo bedre hopper han. Derfor hoppet jeg bare en liten klasse på ham første dag, og deretter Grand Prix i går og nå verdenscupen i dag. Dette fungerte veldig bra, og han gjorde det overraskende lett. Nå er han i form, og da måtte vi bare kjøre på, ler han. – For én ting har jeg virkelig lært meg i dette gamet, legger Johan til. – Om hesten er i form, så er det bare å fortsette å hoppe, men hopper hesten ikke bra, ja, så må man legge inn en pause. Uansett har alle prestasjoner til syvende og sist med ‘confidence’ å gjøre, påpeker han. – Det å ha en god følelse når man går inn i ringen, det å på forhånd vite at egen riding sitter som den skal og at hesten vil være med på jobben……. ja, da går det jo ofte bra, avslutter han smilende.

Resultater Jumping Mechelen 2019