Hingster til kåring: Cornets Van Helsing

Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 14. – 17. mars 2024. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.Cornets Van Helsing

Hannoveraner • 2021
Cornet Obolensky x Diacontinus
Oppdretter: Walter Dietrich
Eier: Anne Cathrine Sellæg og Vilde Aamodt

Cornets Van Helsing er en tre år gammel tyskfødt spranghingst.

Far Cornet Obolensky

Far er Cornet Obolensky som selv har seire i Lag-EM, World Cup-kvalifiseringer, Nations Cup, Grand Prix-klasser samt Super Leage finale og som har tjent over 800000 Euro. Cornet Obolensky har 322 godkjente sønner og 110 avkom som har konkurrert på 160-nivå.

Morfar Diacontinus

Morfar er Diacontinus som selv nå går 150-hoppning og er etter Diarado (101 godkjente sønner, avkom på høyeste nivå i samtlige grener, verdensener i avl av feltrittshester)/Contendro I (flere års verdensener i avl av feltrittshester). Mormor Stakkora er etter velkjente Stakkato, og mor til den godkjente hingsten Van Helsing som med Dennis Lynch har gått på aller høyeste nivå.

Cornets Van Helsing viser selv god kapasitet og teknikk ved løshopping og har tre gode gangarter. I tillegg er han en svært hyggelig, samarbeidvillig og lettlært unghest, som vi gleder oss stort til å vise fram i sporten i årene som kommer.