Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av de femten hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du bedre kjent med Arctic Cabal og Kamar’s Rock Star.

Arctic Cabal (foto: Helene Gjerde Aamdal)

(Foto: Privat)

Arctic Cabal

Cabachon x Casir Ask x Raimondo
Dansk Varmblod
2013

Mor, Clara, er tatt opp i DV sitt springhestprogram og RDH-kåret. Oppnådde ved sin sadelkåring et samlet resultat i sprang på 925,8 poeng. Clara har åtte avkom, bl.a. hoppen Carmen (e. Churchill) som fikk 820,0 poeng ved sin sadelkåring i sprang og 775,0 poeng ved egnethetstest og gikk DSA-sprang som 4- og 5 åring. 

Hingsten ble kjøpt direkte fra avler Anne Isager våren da han var 3 år. Høsten i 2018 ble han med til Sverige og gikk som Anne sin kurshest på unghestprogrammet på Flyinge, hvor han går fremdeles og utvikler seg godt.

Oppdretter er Anne Isager. Eier er Gitte og Stig Høgetveit, Seljord. Vises av Anne Høgetveit.

Om hingsten sier Anne Høgetveit:

– Han er en trivelig hingst å håndtere i det daglige, med et herlig gemytt og en god innstilling. Utvikler seg stadig til å bli en bedre spranghest, og hopper med kraft i hvert sprang.

Kamar’s Rock Star

e. Rock Forever I x Sunny-Boy x Blue Hors Hertug
Dansk Varmblod
2016

Mor til Rock Star er Kamar’s Fair Time etter Sunny-Boy x Blue Hors Hertug. Kamar’s Fairtime er RDS-kåret i Dansk Varmblod, og har avlagt en egnethetstest i dressur med et samlet resultat på 795 poeng. Foruten Rock Star har hun ytterligere syv avkom, bl.a. Kamars Ticket som ble tatt ut ved Dansk Varmblod forbesiktigelse, RDH-hoppen Kamar’s Librada og flere føll som har oppnådd 8 eller bedre ved regionale føllskuer.

Oppdretter er Morten Kappel Petersen. Eier er Katrine Farstad, Farstad. Fremvises av Stall Gøtesen ved Vilde Antonsen.