Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

B’Fair

Norsk Varmblod • 2018
Dille Belamigo x Fürstenball x Blue Horse Romancier
Oppdretter og eier: Kjersti Moen Fagerheim

B’Fair er en fire år gammel gentleman med utrolig fin ridbarhet som stiller til ny kåring i NV i 2022 . I 2021 ble han kåret for et år i NV, og som føll i 2018 han ble eliteføll i Norsk Varmblod med 8,5 i helhet. B`Fair er sunn og frisk med tre gode, elastiske gangarter med god bæring. Han har den helt riktige energien, god arbeidsmoral og er en glede å jobbe med i det daglige.

Moren Vestermarkens Fair Play er 1. premiert i Norsk Varmblod med svært god type. Hun har gått i sporten ved siden av avlskarrieren og har seirer og plasseringer til og med 6-årsklasse/MB dressur i 2020. Hun er etter elitehoppen Kgs Hørgaard Repli som også er mor til Kgs Hørgård Destany, som gikk GP i USA med Michaela Münter (tidl. Gundersen). Fair Plays hoppeføll e. Glamourdale i 2021, Furlunds Grace, ble uttatt til eliteskuet med 3×9 og plassert som nr.3 av dressurbetonte hoppeføll digitalt.

Far Dille Belamigo e. Belamour/Vystrel ble kåret i Norsk Varmblod ved interimkåring i 2018. Han ble uttatt til Falsterbo og UVM ved uttakstevnet på Stall K i 2019 og deltok i Unghest-VM i dressur i 2019. Han debuterte Prix St. Georges i 2021 og ble deretter solgt til Tyskland hvor han går som konkurransehest. Hoppestammen er en gammel tysk trakehnerstamme som gjennom mange år har levert prestasjoner i de baltiske landene, i nær slekt kan nevnes mors søsken med kåret helbror og bror som gikk S dressur.

Farfar Belamour e. Belissimo var kåret i flere forbund og hadde flotte plasseringer med Alexandra Andresen i Nordisk og EM. På sine yngre dager ble han topp 10 ved unghestvm to år på rad. Belamour var svært nært beslektet med tidligere verdensmester Bella Rosa via mormor og far.

Morfar Fürstenball e. Fürst Heinrich/Donnerhall satte prisrekord som føll på eliteføllauksjonen i Vechta og ble to år senere fløyhingst ved kåringen samme sted. Han vant 70-dagerstesten i Schlieckau i 2009 med blant annet 10 på ridbarhet og har siden blitt utdannet til og med S dressur. Han har vært særdeles suksessfull i avlen med et 60-talls kårede sønner, samt avkom som har gjort seg bemerket både i sport, fra unghestklasser opp til GP, og ved kåringer. Han er kåret i mangfoldige avlsforbund i flere land (SWB, DW, FIN, PLZ, OLD, HANN, WESTF, RHEIN, MECKL og BRAND). Han har i flere år vært rangert med høyest dressurindeks i det tyske ryttersportforbundet. Han er elitepremiert og årets hingst i Danmark og har sportpredikat i Oldenburgforbundet med navnetillegg OLD.

Hoppestamme B’Fair
Hoppestammen har gode resultater og kårede hingster og i B’Fairs nære slekt på morssiden kan nevnes Amaryllis e. Uphill (GP DR), Ashford e. Ars Vivendi (OLDBG, 160 SP), Dream Classic e. Dream of Love (OLDBG), Sisu e. Hotline (PSG DR), Baloukato e. Balou Du Rouet (HANN), Lyon e. Lord Pezi (1.50 SP), Kgs Hørgaards Stardust e. Stedinger (Inter DR), Kgs Hørgaard Destany e. Don Schufro (GP DR), Hørbjerggards Ziggy e. Zack (PSG/INTER DR), Stenholt Amilla e. De Noir (PSG/INTER).