Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 24. – 27. mars. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Elviras Aladdin

NV • 2019
Akribori x Landlord

Oppdretter og eier: Eva Lill Høgsnes

Aladdin er en veldig snill og håndterlig hingst med et vinnende vesen. Han er noe seint igangsatt pga vekst men har tatt det meste på strak hov når det kommer til ridningen.

Far Akribori er Holsteiner og fra hoppefamile 8888. Akribori er kåret i 8 forbund: Old., Rheinl., Westf., Hess., ZfdP., Bayern., SWB., NWB. Han er linjeavlet på Calypso I og Landgraf, og kombinerer det beste av de beste Holsteiner-linjer. Akribori er derfor et godt alternativ innenfor alle disipliner i avlen. Avstamningen er i utgangspunktet meget sprangrettet, men med Lavall I og Calypso I er dressurbetoningen absolutt ivaretatt. Calypso I lå på 4. plass som leverandør av dressurhester og har utallige kårede sønner, statspremierte hopper, og topp konkurransehester etter seg. Lavall I er kjent som en meget god gangartsforarver. Dette i kombinasjon med bruksprøvevinner Accord II som nedarver høy ridbarhet. Dette gjør Akribori til et meget godt og interessant alternativ i dressuravlen.

Akribori oppnådde 10 p på ridbarhet og gemytt på sin bruksprøve i Tyskland og 8-8-9 på sine gangarter. Totalt 131,44 p. og plasserte seg som nr 1 av 18. I dressur: 133,92 p. Og i sprang 110,35 p. og plasserte seg som nr 7 av 18. På sin bruksprøve i DK oppnådde han 8-9-9 på gangarter. Eksteriør (Sverige): 10-9-8-7-7=41 Galopp under rytter: 9

Akribori har et godt avspent og taktmessig skritt. Taktmessig og elastisk trav, meget velbalansert, rund og rytmisk galopp. Han er en maskulin, velproporsjonert og elegant hingst.

Akribori avler hester med et godt hode og sunne kropper.

Mor er Habanera 23, ei SWB-hoppe etter Landlord fra swb hoppelinje 23. Hun har utmerket seg i Sverige i feltritt og fremheves i hoppelinje 23 som også har flere gode i både sprang, dressur, feltritt og sportskjøring.

Aladdin er avlet for allsidighet og ser ut til å få akkurat det. Han er stødig i hodet og kan være med på alt!