Hingstekåringen nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene som deltar 9. – 11. april 2021.

Hingst til kåring? Send gjerne inn informasjon og bilder av hingsten til [email protected]

Foto: Marlene Nilssen

Engas Aurantiaco

Norsk Varmblod • 2018
Untouchable x Casir Ask x Calato
Eier og oppdretter: Kady Besseberg

Foto: Marlene Nilssen

Engas Aurantiaco er tredje generasjon spranghest avlet på Stutteri Enga.

Untouchable er en eldre, veletablert hingst med flere kårede hingster og mange sportshester på toppnivå. Hingsten har selv konkurrert internasjonalt med flere kjente ryttere, med plasseringer og seirer opp til 160 cm. Han har tre år på rad vært nr 2 i rankingen over beste avkom i KWPN sin stambok.

Mor Engas Naranja e. Casir Ask ble som 3-åring suverent best i sin 3-årstest i region 4. Hun er 1. premiert og ble beste sprangbetonte 3-årige hoppe på Eliteskuet i Norsk Varmblod 2009.  Hun har selv konkurrert opp til 130 cm med seirer og plasseringer. Hun var uttatt til Unghest-VM som 6-åring med Stein Endresen i salen. Dessverre ble hun skadet to dager før avreise og har siden gått i avlen.

Hun er mor til Engas Laranja – også med Untouchable som far – som vant Føllfestivalen hos JJ Horses i 2014. Hun er også mor til Engas Narinja e. Balou som var beste norskfødte 4-åring i Breeders Open i 2020.

Mormor El Ninja e. Calato ble skadet som føll, men har gitt avkom med god galopp, god teknikk og et godt lynne. Alle hennes voksne avkom har gått i sporten med gode resultater. El Ninjas helbror fikk bronse i Norsk Breeders Trophy som 5-åring og har siden konkurrert i Danmark.

Mormors mor, Little Nina, e. Ladalco x Ladykiller vant i sin tid 60 klasser i løpet av ett år, med Jan Auen Hafskjold i salen. Hun var plassert i Hurdal Derby i 150 cm og vant innendørs-NM for junior samme år.

Foto: Marlene Nilssen

Foto: Victoria Skinner