Hingstekåringen på NHF nærmer seg, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av hingstene du ser 12. – 15. februar i Lillestrøm.

F Rockwilder d’Grandin Z

Far: Favorit Ask
Diamant De Semilly – Darco  – Quidam De Revel – Furioso

– Elite, fløj og Årets hingst i Dansk Varmblod
– 901,5 poeng ved DV’s 35 dagers test.
– Far til fløjhingsten i Herning 2014, 2015, 2017 og 2018.

Favorit Ask – En spranghingst av international klasse, som fører de aller beste blodslinjer når det kommer til prestasjonsavl. Alle de tre første hingstene i hans stamtavle har deltatt enten ved EM, VM eller OL og har vunnet adskillige Grand Prix og World Cup kvalifikasjoner.

Mor: Clinterlin VD Leege Zijde Z
Clinton I – Eurocommerce Berlin – Julio Mariner xx – Capitol I

Clinterlin kommer fra den legendariske Holstein stamm 8769, kjent som Bühne damline, som har produsert internasjonale topphester innen sport og avl i flere generasjoner.

F Rockwilder d’Grandin Z er Clinterlin’s første føll. Etter avvenning viste Clinterlin stort talent og ble produsert av Norske Solveig Fotland Newermann som 6 og 7-år. Som 8-åring gikk hun til OL-kvalifiserte Emil Hallundbæk (DK) som red henne opp til 1.40m, men dessverre like før Stephex Masters 2018 pådro Clinterlin seg en stygg kuttskade, og gikk derfor tilbake i avlen hos Grandin Sporthorses.

Clinterlin er Beltic Z (Eurocommerce Berlin) eldste avkom, og flere av hennes yngre halvbrødre og halvsøsken begynner nå å vises i sporten, bla 7-årige Next Lugar (Lordanos) som gikk 1.30 6-års klasser i 2019 og produseres av Aaron Vale (USA)

Clinterlin

Clinterlins mor Beltic er halvsøster til Carlsson 41 som konkurrerte 1.55m under tyske Philip Rüping, Magic C (Nabab De Reve) 1.45m med Italienske Beatrice Bacchetta, samt den karismatiske Great White(Cumano) som nå konkurrerer 1.60m nivå med Amerikanske Daisy Farish, og har flere seire i Young Rider Grand Prixer og Young Rider Nations Cup’er for USA.

Clinterlin’s mormor er avlshoppen Ma July, som ble solgt fra Hof Magens (hvor Bühne stammen har sin opprinnelse) til det Spanske stutteriet Yeguada Campos.
Søsknene til Ma July var også suksessfulle i sport og avl. Stauffenberg hoppet 1.60m Grand Prix , og er bla far til den berømte Grand Prix hesten Sansierra (Meredith Michaels Beerbaum). Ma July’s halvsøster Oriente er mor til de Holstein kårede hingstene Lamont (Fløyhingst i Holstein) og Cipriano.
Ma July’s halvsøster Hansa III, er mor til hingsten Quistello Van De Helle, som konkurrerte internasjonalt under Hendrik Denutte (BEL) og Karel Cox (BEL), Nordica som gikk 1.50m med Martin Sterzenbach og Quistallo II som konkurrerte internasjonalt med Karel Cox (BEL) og Norske Stein og Benedikte Endresen.
En annen halvsøster av Ma July er Senorita (Coriano Z) som er mor til Luc Tilleman’s (T&L Stallions) 9årige BWP avlshingst Lavallino Ter Klomp, som nå konkurrerer på 5* nivå under Belgiske Frederic Vernaet.

Clinterlin’s oldemor Baltic Z er en direkte datter av Sühne selv, og Baltic Z er halvsøster til legendariske hester som: Come On, Nobless M og Fleur III.
Come On toppet mange Grand Prix og Nations Cup’er med Ludger Beerbaum, Ralf Schneider og Prinsesse Haya (Jordan).
Nobless M vant 1.60m Grand Prix i La Coruna og Helsinki og fjerdeplass lag under OL i Beijing, og EM i Mannheim under Pius Schwizer (Sveits)
Fleur III var top 3 Grand Prix i Dublin, Geneve, Calgary, Stuttgart under Michael Whitaker og kvalifisert til tre World cup-finaler.

BÜHNE: Med tillatelse fra Stefanie Saggau