Hingster til kåring: Furlunds Titan

Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 14. – 17. mars 2024. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.Furlunds Titan

Norsk Varmblod • 2021
My Toto VDT x Sir Donnerhall I
Oppdretter og eier: Kjersti Moen Fagerheim

Furlunds Titan er en treårig hingst med prestasjonsavstamning. Han ble i 2023 årets 2-års gangartshingst i Norsk Varmblod med høydepunktene 9 for galopp og hode/hals/kropp. Han har et fantastisk godt temperament, er arbeidsvillig og positiv, en hingst som har tatt alle utfordringer på strak arm.

Titan kommer fra den svenske F1 hoppestammen. Moren Hit My Heart ble selv årets dressurbetonte hoppeføll i Norsk Varmblod i 2018, og ble siden ble plassert i unghestklasser med sin rytter Jonas Elvebakk. Titan er hennes femte avkom, og alle hennes tidligere avkom har vært premieføll i DV. Titans eldste søsken har gjort god figur i sporten. Triumph De Goa e. Grand Galaxy Win har gått unghestklassene tom 7 års og ble i 2021 uttatt til å representere Norge ved Falsterbo Horse Show. Triumph Zamba e. Blue Hors Zack vant unghestchampionatet for 4 åringer i 2021, og ble uttatt til både Falsterbo og unghestvm i 2022. Mormor Alice (F.1) hadde hele 4 avkom på inter nivå i dressur.

Far My Toto VDT e. Glocks Toto JR / Olympic Ferro som vant fireårsklassene med Jessica Michel Bolton med 88 og 92% er nå solgt til Theresa Friedsdorf som fremtidig satsningshest. Hans mor Velvet er firedobbelt hingstemor i KWPN og DV og blant annet mor til Goldfinger VDT og Grand Prix dressurhesten Bestseller VDT. I tillegg var hun selv nederlandsk champion ved den nasjonale hoppekåringen. My Totos far: Glocks Toto JR N.O.P. e. Totilas/Desperado vant sin internasjonale GP debut med Edvard Gal i salen i 2021.

Morfar Sir Donnerhall e. Sandro Hit/ Donnerhall er en svært populær avlshingst som har avkom med gode resultater i dressur og på kåringer. Han er høyt rangert på WBFSH sin rankingliste over avlshingster på bakgrunn av sportsresultater og har avkom til og med Grand Prix dressur samt er far til mer enn 100 kårede hingster.. Han er bror til Sir Donnerhall II som går OL under Morgan Barbachon Mestre.