Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av de femten hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du mer kjent med dressurhingstene I.P.S. Jericho og M.Y. Santiago.

I.P.S. Jericho (foto: privat)

I.P.S. Jericho

Vivaldi x Lancelot x Porter
KWPN
2014

5-årige I.P.S. Jericho er inne til førstegangsvisning som gangartshest. Han startet fire ganger i 4-årsklassene forrige sesong, med flere seirer til over 87% – han vant bl.a. unghestchampionatet på Stall-K. Dårligste resultat i sesongen 2018 ble 2. plass.

Far, Vivaldi e. Krack C x Jazz, har mer enn 35 kårede hingster og har selv konkurrert på høyeste internasjonale nivå med Hans Peter Minderhoud.

Moren, Pera, innehar predikatene prest og ster i KWPN, som innebærer at avkommene har gjort det godt i sporten, og at hun selv har oppnådd en viss poeng for eksteriør og sportsegenskaper. Hun er primært av sprangblod, med Lancelot (Voltaire x Nimmerdor) som far. Lancelot har selv topp resultater internasjonalt i GP sprang, og har også flere kårede sønner.

Pera har flere avkom med svært gode resultater, bl.a. en Grand Prix-hest i dressur og en som går 150 cm-klasser i sprang.

I.P.S. Jericho eies av Zandra og Celine Birkeland fra Oslo. Hingsten vises av Zandra Birkeland.

Om hingsten sier Zandra: – Jericho har et fantastisk temperament (også som hingst) og vi håper han vil nå langt på dressurbanen :-) 

M.Y. Santiago (foto: privat)

M.Y. Santiago og testrytter Silje Bakken

M.Y. Santiago

e. Sunny-Boy/Leandro/Leonardo II
Norsk Varmblod
2014

M.Y. Santiago ble kåret første gang i 2017, som 3-åring. Han fikk 9 for skritt, 8 for trav, 8 for galopp, 8,5 for type. Kapasitet og ridbarhet ble belønnet med 8,5 og 8 og samlet gangartsindeks var 8,1. Han ble da kåret for to år, og er derfor inne til andregangsvisning.

På unghesttesten 2017 ble M.Y. Santiago beste gangartstest med en gangartsindeks på 8,3. Han vant også fjorårets elitefinale med gangartsindeks på 8,2. I 2018 startet han også noen 4-årsklasser med 68,0 – 75,0 som resultat.

Moren, Lacanta e. Leandro/Leonardo II er elitehoppe i Dansk Varmblod. Hun er mor til M.Y. Labaila e. Sunny-Boy, som vant Breeders Open for 4-åringer. M.Y. Santiago har også flere helsøsken i Dansk Varmblod, bl.a. Laika (9 i helhet som føll, tatt ut til eliteskuet som 2-åring) og Lara (DSA-kvalifisert 7,78 som 4-års og 790 poeng på egnethetstest dressur). Lacanta er også mor til Lucca e. Rubels (elitehoppe i Dansk Varmblod).

Oppdretter av M.Y. Santiago er Line Molversmyr, eier er Stall Svestad ved June Honnens og Therese Andersen fra Løten. Hingsten vises av June Honnens.

Om hingsten sier June at Santiago er en glad, godlynt og snill hingst med et godt hode og godt uttrykk.