Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 23. – 26. mars. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

New Kid In Town

KWPN • 2018
Sandro Hit x Charmeur
Oppdretter: Simon Bouwens, Nederland
Eier: Silje Chatrin Bjørnvik

New Kid In Town er en KWPN-hingst født 2018. Han er direkte sønn av avlsmatadoren Sandro Hit. Sandro Hit er en av de mest suksessrike hingstene i moderne dressuravl. Han er far til en lang rekke godkjente sønner, vinnere av unghestchampionater og topphester i dressur, og har i en årrekke vært blant de øverste på WBFSH sin ranking over farshingster.

Moren Gaya er tildelt STER i KWPN. New Kid In Town er hennes første avkom. Far til Gaya er Charmeur (Florencio – Jazz). Charmeur vant den nederlandske bruksprøven for hingster i 2010, og senere Pavo Cup i 2011 og 2012 med Emmelie Scholtens. Madeleine Witte-Vrees overtok etterhvert tøylene, og Charmeur debuterte i Grand Prix dressur i 2018. Charmeur kommer fra en svært prestasjonssterk hoppestamme som har produsert bl.a. Asgard’s Ibiza og Zuidenwind. Hans mor er også mor til (Blue Hors) Edelman.

New Kid In Town ble godkjent i AES i 2021. Høsten 2021 deltok han på unghesttest i Norsk Varmblod og oppnådde 8 i helhet og 8 i gangartsindeks. Han ble beskrevet som en vakker, oppsynt og edel hingst av god type med ledig skritt og rommelig galopp.

Han har i fjor vært ute i 4-årsklasser og fikk gode prosenter der, skal i år ut og starte 5-årsklassene.

Kiddo, som er hans kallenavn, er en hingst med et godt lynne, han er fantastisk å holde på med i det daglige. Rolig type og snill med alt. Han gir en fantastisk ridefølelse, smidig og lettridd.