Hingster til kåring: Sky’s Optimus Prime

Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 14. – 17. mars 2024. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.Sky’s Optimus Prime

Norsk Varmblod • 2021
Polihistor x Cachassini
Oppdretter og eier: Karianne Christoffersen

Sky’s Optimus Prime ble årets sprangbetonte hingsteføll i 2021. Han er høyreist, atletisk, smidig, lettlært, energisk og meget arbeidsvillig. Han er en usedvanlig vennlig og snill hingst som tar all ny lærdom på strak arm. Han elsker å få arbeidsoppgaver og har aldri en dårlig dag.

Far

Polihistor (Kannan x Lucnaor) er en ekstremt snill hingst med masse power, scope, sunn, høyreist og 160-hester på både fars- og morssiden.

Til tross for ung alder har han alt prestert på topp i sporten.

• 2. plass Hallmesterskapet 4-års
• 2. plass Breeders 6-års
• Feilfritt og plassert 140
• Tatt ut til UVM som 6 -og 7-års
• Deltok på Falsterbo Horse Show som 7-åring

I flere ledd i hans blodslinje finner vi topphester som selv har gått 160 og avlet frem 160-hester. Far til Polihistor, Kannan er blant de beste avlshingster i verden og er far til blant annet topphestene Molly Mallone og Ninó des Bussionnets. Sistnevnte vant OL i 2012 med sin rytter Steve Guerdat.

Mor

Mor til Prime, Sky’s Queen B er førstepremiert hoppe i Norsk Varmblod. Blandingen mellom Caschassini, Casall og Heraldik xx resulterte i en katt i hesteversjon. Hun viser stort talent i sporten og har fått flere gode plasseringer og tilbakemelding fra dommere.