Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av de femten hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du mer kjent med RGS First-Look & Hermes Freedom de Lux.

Foto: Lene Løkken

RGS First-Look

Fürsten-Look x Gribaldi x Schwadroneur
Oldenburg
2015

RGS First-Look var premieføll ved visning i Oldenburg-forbundet, oppnådde premieklasse 1 som 2-åring i Norsk Varmblod og deltok i 3-årstest 2018 med 7,6 i gangartsindeks og 6,4 i sprangindeks. Han har bl.a. fått 9 på type og skritt. Hingsten var meldt til kåring 2018, men pådro seg en skade.

Mor, Integrale Firfod (Gribaldi x Schwadroneur), er statspremiert hoppe i Trakehner-forbundet og hovedstambokshoppe i Oldenburg. Hun kommer fra en av de noble trakehnske hoppestammene, som går helt tilbake til forbundets opprinnelse. Denne hoppelinjen har levert over 20 kårede hingster, blant annet elitehingsten Ibikus som har vunnet tysk mesterskap i dressur fire ganger. Integrale Firfod har avlagt egnethetstest i dressur til 785,4 poeng. Hun har en helsøster, Ingenting Firfod, som er mor til godkjente Iznogood Firfod (e. Godot). 

First-Look er første føllårgang til far Fürsten-Look e. elitehingsten Fürstenball. Fürsten-Look har så langt hatt en eventyrlig karriere. Han ble fløyhingst ved kåringen som 3-åring i Oldenburg. Han vant 30-dagers materialprøve med 9,41 – hvor av fem 10-tall blant delkarakterene. Videre har han vunnet hingstechampionatet i hannoveranerforbundet i Verden i 2015. Han vant også Bundeschampionatet for 4-årige hingster samme år.

Pr nå i 2019 står Fürsten-Look oppført med 170 i dressurindeks i Tyskland og er rangert som nr 2 på listen.

First-Looks morfar er elitehingsten Gribaldi – en av de mest suksessfulle hingstene som har virket i moderne avl. Han har ligget øverst og dominert verdensindeksen i flere år basert på antall avkom som har konkurrert på GP-nivå. Gribaldi selv har konkurrert i Grand Prix i dressur med rytteren Edward Gal, som kanskje er mest kjent for å ha ridd Gribaldis sønn Totilas.

Gribaldi er far til over 50 kårede hingster og mange statspremierte hopper.

Oppdretter er RGS Horses v/Silje Fagertun Kristiansen. Eier er Christina Sivertsvik, som også viser hingsten.

Om hingsten sier eier og utstiller, Christina Sivertsvik:

– RGS First Look er en meget trivelig hest, som håndteres av alle. Godt gemytt, lettridd, er innkjørt og innridd av eier. Utrolig lærevillig og kald i hodet.

RGS First-Look

Foto: Privat

Foto: Privat

Hermes Freedom de Lux

e. Hermes de Lux x Wievot x Londontimes
Norsk Varmblod
2013

Oppnådde premieklasse 1 som føll, klasse 2 som 2-åring. Deltok i 3-årstest med 7,4 i sprangindeks og 4-årstest med 7,7 i sprangindeks. Gikk nullrunder under fjorårets Hallmesterskap og plasserte seg i finalen. Har totalt 54 starter og 12 plasseringer. 

Mor, Ezarah-Leen (Wievot x Londontimes), ble 1. premiert ved unghesttest i Norsk Varmblod med gangartsindeks på 8,00 og sprangindeks på 8,50. Startet t.o.m. MB sprang. Hoppelinjen har produsert flere konkurransehester og noen kårede hingster (bl.a. Leendert).

Far, Hermes de Lux, var i Tysklands topp tre, både som 4-, 5- og 6-års. Han ble dessverre skadet midt i 6-årssesongen og vært i avlen etter det, men står nå i Belgia og målet er å hevde seg i sporten igjen.

Morfar Wievot (byttet navn til Lansdowne) ble ranket som nr 8 på verdensrankingen i 2013 og kåret til årets hest i Irland samme år. Står nå i avl hos Susan Grange i Canada.

Om hingsten sier oppdrettere og eiere, fam. Grinde:

Han har blitt ridd opp av Emily Rinde fra hun var 15 år, med hjelp av proff trener. Dette er en ekstremt snill og høflig hingst, som har fulgt aldersklassene hele veien og utvikler seg stadig i riktig retning. Hermes Freedom De Lux er en fremragende hingst som det er mange som har store forventninger til i årene som kommer.

Oppdretter og eier er Grete og Olaf Rinde, Kragerø. Vises av Silje Ludvigsen.

Hermes Freedom De Lux