Hingster til kåring: Soros Darwin

Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 14. – 17. mars 2024. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.Soros Darwin

Alle foto: RedImg Designs

DVN • 2020
Hesselhøj Donkey Boy x Sezuan
Oppdretter: SOROS Sportshorses
Eier: Helena Liholt Gulli

Darwin kjøpte jeg direkte fra oppdretter da han var 6mnd. gammel. Siden det har han vokst opp på løsdriften her hjemme sammen med jevnaldrende kompiser og min tidligere konkurransehest, NV-vallaken Aathens Amon (e. Tobajo Picez-Falleur).

Darwin er en veldig nysgjerrig, kreativ og morsom hest å ha i det daglige. Han har alltid noe hyss på gang og man kan ikke annet enn å smile av alle hans morsomme (og noen ganger frustrerende) påfunn.

Darwin var veldig grei å ri inn som 2,5-års og gikk 3-årstest i regi av NV høsten 2023 med fine resultater. Og med en far og en morfar som begge har topp resultater og flere medaljer fra UVM over flere år, har han litt å leve opp til! Men det viktigste for meg er uansett å ha en glad hest som er holdbar og som kan gå i sporten i mange år fremover.

Morslinjen

SOROS Aria etter anerkjente linjer med Sezuan som far og Blue Hors Romanov som morfar. Aria har eksteriørkåring fra Dansk Varmblod med blant annet 8 for type/rammer, skritt, trav og galopp. Arias mor, Heibergs Roma (BH Romanov/Zuidhorn/Ballyvie xx), er kåret i Dansk Varmblod og hun ble blant annet belønnet med 8,5 av testrytter og dommere i ridbarhet, og 8,5 av dommere og 8 fra testrytter i i kapasitet.

Roma er også mor til SOROS Burberry, som har vist seg godt i sporten så langt. SOROS Burberry (e. Grand Galaxy Win) eies i likhet med SOROS Darwin av Helena Liholt Gulli, og sammen har det vært i norgestoppen i alle respektive aldersklasser for unghestene.

Aria har gått i avl siden 2019, og fått tre fine avkom inkludert SOROS Darwin. De to andre er etter Fürstenball og Be Sure.