Hingstekåringen nærmer seg med stormskritt, og vi vil i dagene fremover gi en kort presentasjon i tilfeldig rekkefølge av de femten hingstene som du ser på Arneberg Equestrian Center 12. – 14. april. I dag blir du mer kjent med dressurhingstene Stallknektens Verdi & Gørklintgårds D’Gentleman.

(Foto: privat)

Gørklintgårds D’Gentleman

Blue Hors Dreamline x Blue Horse Zack x Blue Hors Don Schufro
Dansk Varmblod
2016

D’Gentleman er et ekte Blue Hors-produkt med Dreamline (Olymbrio – Hotline – Don Romantic – Cavan) og Da’ Zita (Zack – Don Schufro). Både Da’ Zita, mor Daphne og mormor Wild Abita er født på Blue Hors.

Moren Da’ Zita deltok ved Dansk Varmblod eliteskue som 2-åring og ble tildelt ærespremie. Hun er RDH-kåret i Dansk Varmblod, og oppnådde ved sin sadelkåring bl.a. 8,5 i ridbarhet. Mormor, Wild Abita, er elitehoppe i Dansk Varmblod, og har bl.a. en godkjent hingst og flere medaljehopper på avkomslisten. Hun er også mor til Douglas (e. Diamond Hit) som har internasjonale plasseringer i Vanskelig dressur.

Oppdretter er Gørklintgård ved Jørgen Ravn. D’Gentleman ble kjøpt av Anna-Liisa Brantzeg Evensen fra oppdretter i Danmark da han var to måneder gammel. Eier nå er Anna-Liisa B. Evensen, Mette Brantzeg og Therese Carlson Sellevold. Hingsten fremvises av Therese Carlson Sellevold, som har hatt ham hos seg i halvannet år, og som har forberedt ham til kåringen. 

Om hingsten sier Anna-Liisa at han lever opp til navnet sitt i alle ledd, og er en hest de har stor glede av.

Stallknektens Verdi

Vivaldi x Ampère x Painters Row xx
Norsk Varmblod
2014 

Stallknektens Verdi ble Årets gangartsføll i Norsk Varmblod 2014, hvor han fikk karakterer 8 i skritt, 9 i trav, 9 i galopp og 9 i helhetsinntrykk. Han deltok i 4-årstesten i 2018 med 7,6 i gangartsindeks og 7,4 i sprangindeks. Hingsten startet åtte ganger i 4-årsklasser foregående sesong, med beste resultat på 85,4%. Hingsten vant elitefinalen i Norsk Varmblod høsten 2018. 

Mor, Stallknektens Amy, ble årets gangartsføll 2010 og årets 2-årshoppe 2012 i Norsk Varmblod. Verdi er hennes første og eneste avkom. Mor til Amy er Præstegårdens Asta e. Painters Row xx, som også er mor til bl.a. D’ Asti (vinner elitefinale 2017, nr. 2 i Norsk Breeders Trophy for 5-åringer), Zakira (kvalifisert til eliteskuet som 2-åring) og Valentino’s Golden Belle (kvalifisert til eliteskuet som føll).

Oppdretter av Stallknektens Verdi er Kjetil Skaugen. Eier er Siri Oftedal Lode og Ståle Sagstuen, Nærbø. Hingsten vises av Eline Lode.