Hingstekåringen vil i år finne sted på Norsk Hestesenter, Starum 23. – 26. mars. Unghestfinalene vil også bli avholdt under arrangementet. I dagene fremover vil du bli bedre kjent med hingstene som er påmeldt.

Tobajo Martial

Norsk Varmblod ⋅ 2016
Tobajo Picez x Saccor x Landadel
Oppdretter: Tobajo Sporthorses
Eier: Merethe Buer & Therese Søhol Henriksen

Tobajo Martial kommer fra en meget prestasjonssterk stamme på både fars- og morssiden. Han ble kåret i Norsk Varmblod i 2019, og skal inn til andregangsvisning. Han ris av en av Norges beste sprangryttere, Therese Søhol Henriksen (Norgesmester i sprangridning for senior i 2021 og 2022) som også eier hingsten sammen med Merethe Buer.

Tobajo Martial ble 1. premiert som føll i Norsk Varmblod og ble nr 2 i sprangklassen ved Føllfestivalen.

Far Tobajo Picez

Tobajo Picez (e. Cortez x Pik Trumpf) er Elitehingst med internasjonalt prestasjonsblod. Han har avkom som starter internasjonale GP-klasser innenfor henholdsvis sprang og dressur.

Tobajo Picez har selv hatt en lang og fremgangsrik sportskarriere med mange internasjonale sprangplasseringer i unghestklasser og CSI 1.40m. Han har også et flertall nasjonale plasseringer i dressur på Grand Prix-nivå med Helena Liholt.

Mor Shanghai

Shanghai (e. Saccor x Landadel) var en av de mestvinnende unghestene i Danmark med Jennifer Fogh Pedersen i salen. Hun gikk DSA-sprang som 6-åring med 8,83 som resultat. Shanghai har deltatt i Unghest-VM og er A-hest i sprang i Danmark. Hun er 1. premiert i Tyskland med karakterer som bl.a. 9 i kapasitet. Hun hoppet 1.45m før hun ble dessverre ble skadet.

Shanghais mor Lavenis er hovedstambokshoppe i Tyskland, og har i tillegg til Shanghai gitt to kårede hingster og flere hester på 1.40-nivå.