P.g.a. smittesituasjonen for både mennesker og hester har Norsk Varmblod vært nødt til å tenke nytt i forbindelse med årets hingstekåring.

For å gi et tilbud til de som har forberedt hingster til kåring ble det besluttet at det vil bli gjennomført en digital hingstekåring.

Fremvisning skal filmes i sanntid etter oppsatt tidsskjema og det vil være en toveis kommunikasjon med kåringsnemda. Hingster skal gjennom eksteriørvisning med løsvisning av trav og galopp, samt aktuell bruksprøve.

  • 3 år gamle gangartshingster – Rideprøve med egenrytter
  • 3 år gamle spranghingster – Rideprøve med egenrytter • Løshopping
  • Hingster 4 år og eldre – Rideprøve med egenrytter i meldt disiplin

Hingstene som fremstilles vil oppnå godkjent eller ikke godkjent. En eventuell godkjenning vil være gjeldende for inneværende avlssesong. Hingsten må møte ved ordinær hingstekåring i 2022.

Hingster som er innkalt til 2. gangsvisning blir kalt inn på nytt i 2022, og har avlsgodkjenning i 2021. Hingster som ble interimkåret i 2020 får godkjenningen videreført til å også gjelde 2021.

Veterinær og helseundersøkelse må utføres lokalt og attest sendes inn av veterinær.

Vi jobber for tiden med å finne den beste løsningen for å gjennomføre kåringen best mulig for alle parter.

Mange spør om live streaming – dette vet vi ikke helt om vi klarer pr. dags dato, men vi jobber med saken. Vi håper i alle fall at vi kan vise klipp av hingstene i ettertid.