PEB_Logo_hestenHingstekåringen 2015 gav oss syv kårede hingster hvorav tre ble vist i Norsk Varmblod for første gang, og fire fikk fornyet sin kåring.

Leder av kåringsnemnden Cecilie Kilde uttalte at de hadde gleden av å bedømme et knippe hester av særdeles god kvalitet, og at hun knapt kunne huske at kvaliteten på de fremmøtte hingster hadde vært så god noen gang.

Takk til hovedsponsor Private Equestrian Branding (P.E.B.) som designet og leverte lekre premiedekken til hingstene. P.E.B. produserer og designer kvalitetsartikler til hest og rytter og kan bistå din klubb eller firma med markedsføring og profilering.

Gørklintgårds Sherlock 175 RH (Sunny-Boy/Leandro)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Tre år gamle Gørklintgårds Sherlock er en passe stor, edel hingst av god type. Den har god kroppsbygning og jevnt gode gangarter, og har fått en eksteriørindeks på 8.

Gørklintgårds Sherlock beveger seg ledig og taktmessig, har stor skulderfrihet og en romslig og velbalansert galopp. Han fikk blant annet 8.5 i kapasitet og en gangartsindeks på 8,1.

Gørklintgårds Sherlock er kåret for sesongen 2015 og 2016.

Dommerprotokoll Gørklintgårds Sherlock 2015 (pdf)

Schöner Stern 176 RH (Sunny-Boy/Solos Landwind)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Den fire år gamle dressurhingsten Schöner Stern er en stor oppsynt hingst av meget god type, god kroppsbygning og gode bevegelser, spesielt i skritt og galopp. Den fikk en eksteriørindeks på 8 og en gangartsindeks på 7,8.

Schöner Stern er kåret for sesongen 2015.

Dommerprotokoll Schöner Stern 2015 (pdf)

Beat It 172 RH (Heartbeat/Rebel Z III)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Beat It var inne til sin andre gangs visning i Norsk Varmblod og fikk på bakgrunn av sin egode  sportsresultater tross sin unge alder en 3. premie.

Beat It har en særdeles god spranggalopp og er en funksjonell spranghingst med god kapasitet.

Beat It ble kåret i 2014, og det er ventet to føll etter ham i år.

Dommerprotokoll Beat It 2015 (pdf)

Sir Lando xx 174 RH (Lando xx/Nashwan xx)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Fullblodshingsten Sir Lando xx oppnådde 2. premie på bakgrunn av gode prestasjoner i galoppsporten som gav en sportsindeks på 9.

Sir Lando xx har et eksteriør som er velegnet for ridehestavl, er en middels stor hingst av meget god type. Han fikk 8,5 i eksteriørindeks.

Sir Lando xx er tilgjengelig for avl i sesongen 2015 og tilbys av Ekra Gård v/Per Martens og Turid Hammer.

Dommerprotokoll Sir Lando xx 2015 (pdf)

Mr. Gold G. 151 RH (Milan/Lobster)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Dressurhingsten Mr. Gold G har seiere og plasseringer i lille runden internasjonalt og seiere og plasseringer i store runden i Norge. Mr. Gold G. fikk en 2. premie basert på sin sportsindeks på 9.

Mr. Gold G har tre avkom registrert hvorav samtlige er i Kvalitetsklasse I.

Dommerprotokoll Mr. Gold G. 2015 (pdf)

Captain Hook 142 RH (Cassini II/Contender)

Foto: Rebecca Mender

Foto: Rebecca Mender

Spranghingsten Captain Hook oppnådde 2. premie på bakgrunn av sine svært gode unghestprestasjoner med flere gode plasseringer tom 1.40, og dermed en sportsindeks på 9. Hingsten er en stor mektig hingst av godt type.

Captain Hook har så langt 18 avkom i Norsk Varmblod. Blant disse finner vi Årets sprangbetonte toårs hoppe 2012, beste toårs spranghest i region 2 i 2014 og fire av fire deltagende avkom kvalifiserte seg til Elitefinalen 2014.

Captain Hook er tilgjengelig for avl i sesongen 2015 og tilbys av Ekra Gård v/Per Martens og Turid Hammer.

Dommerprotokoll Captain Hook 2015 (pdf)

Tobajo Pik Disney 146 RH (Tobajo Picez/Walt Disney I)

Disney premiebilde

Foto: Rebecca Mender

Dressurhingsten Tobajo Pik Disney fikk på bakgrunn av sine gode sportsprestasjoner en sportsindeks på 9,5 og ble «Årets Gangartshingst 2015», slik han ble det som femåring i 2015.

Tobajo Pik Disney fikk på bakgrunn av de samme sportsresultater tildelt 1. premie, en premiering som henger særdeles høyt for hingstene.

Disney har foreløbig fem avkom, samtlige fra hans første år som avlshingst da det har vært fokusert på hingstens sportslige karriere. First Pik Performance fikk Kvalitetsklasse I under treårstesten i region 7 i 2013, med 8 i både eksteriør og gangartsprøve.

Trude og Lasse Hestengen antar at Disney vil være tilgjengelig i avlen igjen og kombinere sports- og avlsvirksomhet fra sesongen 2o16.

Dommerprotokoll Tobajo Pik Disney 2015 (pdf)

peb_logo_gold

 

Viste, ikke kårede hingster:

JK L’Casir – dommerprotokoll 2015 (pdf)
RGS Wilco – dommerprotokoll 2015 (pdf)
Terenzo – dommerprotokoll 2015 (pdf)