Pål Flam BE Cepporosso (foto: Helene Gjerde Aamdal)

Pål Flam BE Cepporosso Foto: Helene Gjerde Aamdal

Tre plasseringer av tre mulige

Etter tre strake dager med unghestklasser under Norway Grand Prix, kunne Pål Flam og BE Cepporosso (Cevin Z x Kannan, oppdretter: Thea og Espen Backe Jansen) juble for plasseringer i samtlige klasser – og kronet trippelen med en 2. plass i finalen.

Totalt tok NV-hestene tre plasseringer i CSIH1* Global Trucks Young Horse Final for fem og seks år gamle hester.

Julie Bergem og Bull’s Supertramp (Kannan x Animo, oppdretter: Connie Bull-Røed) havnet på en fin 9. plass.

– Han er en stor hest med masse kapasitet og han veldig morsom å jobbe med. Denne helgen avsluttet han med en super runde, og det kjentes lett ut å ri ham i dag. Jeg håper på å ri han i flere internasjonale unghestklasser fremover, sier rytter og eier, Julie Bergem om «Per».

Suksess med egenproduserte hester

På plassen etter kom Kaia Risdal Lorentzen på Rigals Solaris Blue (Chacoon Blue x Lord Caletto, oppdretter: Gunn Inger Risdal).

Om vallaken kan Kaia si at han er den tredje de har avlet og ridd frem selv. – Videre skal vi fortsette å skynde oss langsomt, og vi vil jobbe spesielt med ridbarheten. For i år er målet Unghest-VM.

Avlseventyret startet med hoppen Pollyann (Lord Caletto, oppdretter: Robert Ruud) som familien hadde i sitt eie fra hun var ni måneder og til hun ble 19 år. – Pollyann har tre avkom som vi har avlet selv. Den første var Rigals Poulin (Laurin), som er mor til Rigals Chaccolin (Chacco-Blue). Nummer to var Rigals Solaris Blue, og nummer tre er en født i 2020 ved navn Rigals ChaccAero Blue (Chacfly). Sistnevnte har vi planer om å ri inn mot slutten av året. I dag har vi Chaccolin, Solaris Blue og ChaccAero Blue – på sikt ønsker vi oss avkom etter Chaccolin, avslutter Kaia.

– Han gir alt for meg inne i ringen

Selv om det ikke ble noen plasseringer på Nadine Omli Johannessen og Vestreng’s Apophis (Kannan x Quasimodo Z, oppdretter: Eng Gård v/Vestreng) i Drammen, har ekvipasjen levert solide runder alle tre dagene.

Nadine forteller at Apophis ble kjøpt for litt over et år siden. På det tidspunktet hadde han ikke gjort stort. – Så at han kommer i år og viser det potensialet han gjør, er helt utrolig. Han gir virkelig alt for meg inne i ringen og vil alltid gjøre sitt beste, forklarer Nadine.

Hun forteller at han viste seg fra sin beste side i Drammen. – Det er så gøy å sitte på en hest med slike kvaliteter. Den siste dagen var han litt sliten, men likevel gjør han sitt beste for å gå null.

Planene videre for Apophis avhenger av hva ekvipasjen blir tatt ut til. – Ellers er det Norsk Breeders Trophy som er neste store stevne. Hovedplanen er jo å fortsette å videreutvikle denne unike hesten!

Plasseringer i øvrige klasser

Filip Brekke og NV-kårede Giga Star de Tiji (Calvaro x Quick Star, oppdretter: Pro Horse International) fulgte opp torsdagens seier og fredagens sjetteplass med en flott seier i Lucky 7 Bronze Tour GP 1.10 i dag.

I Hööks Silver Small Tour 1.20 red Pål Flam inn til en fin sjetteplass med vallaken Volt (Vechta x Electro, oppdretter: Stall GP), mens Kaia Risdal Lorentzen red inn til en 7. plass i Bookingleaf Silver Medium Tour 1.30 på egenavlede Rigals Chaccolin (Chacco-Blue x Laurin, oppdretter: Gunn Inger Risdal) som ble nevnt litt lenger oppe i artikkelen.

Vi gratulerer nok en gang med strålende innsats!

Den NV-kårede hingsten Giga Star de Tiji