Landets lovende unge dressurhester viste seg frem under årets finaler i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open, som fant sted i helgen hos Grenland Ryttersportsklubb i Porsgrunn.

Etter to nervepirrende konkurransedager var det endelig klart hvem som gikk helt til topps i avlschampionatene. Dommere var Kjell Myhre (NO) og Paula Nysten (FIN).

Felleskjøpet Skien, Kiwi Tollnes og Sunkost Down Town Porsgrunn sponset klassene med flotte gavepremier – blant annet fikk alle hestene hver sin goodie bag fra Kiwi Tollnes ved ankomst.

Stall-Ks 4-årscup – Breeders Open

– Jeg er veldig fornøyd, uttalte vinneren av 4-årsklassen under Breeders Open, Anniken Hals, til Dressur så klart!. Hun har kun ridd DV-hoppen Atterupgaards Winona e. Atterupsgaards Seebach/Krack C i en måneds tid. Med karakteren 8,5 i skritt, 8 i trav, 8,3 i galopp, 8 i ridbarhet og 8,4 i kapasitet ble det seier med 82,4 %.


Nr to ble Helena Liholt Gulli på DV-vallaken Soros Alexander e. Fürstenball/Don Kennedy som oppnådde 78,8%.

På tredjeplass kom Pernille Norbeck Østvold og Stutteri B’s Generosity of XLNZ, en NV-hoppe etter Bradley Beach/Gribaldi som er oppdrettet av Eirin Emaus og nå eies av oppdretter og Stutteri B. Ekvipasjen oppnådde 77%.

Sist plasserte i klassen ble Gina Bache-Mathisen Wiig på Damgårdens San Dimas, en DV-hoppe etter San Amour/DiMaggio som fikk 73,2%.


Norsk Breeders Trophy & Breeders Open for 5-åringer

Vinner Breeders Open

– For en fantastisk hest, og for en fantastisk sesong! På lørdag var han veldig spent, noe som trakk en del ned i programmet, forteller vinneren av 5-års klassen i Breeders Open, Sandra Birkeland til Dressur så klart!.  – På søndag var han veldig fin, men ble litt sliten. Så han var litt på forparten i galoppen og litt bak sjenkel, men kan ikke si meg noe annet enn fantastisk fornøyd, uttalte Sandra som med KWPN-hingsten I.P.S. Jericho e. Vivaldi x Lancelot vant begge avdelingene og tok en klar seier. I.P.S. Jericho ble tidligere år kåret for avl i Norsk Varmblod.


Nr to sammenlagt ble Anniken Eide på DV-hoppen Shiva e. Sezuan/Depardieu som fikk 140,2% sammenlagt etter de to rundene.


Vinner Norsk Breeders Trophy

På tredjeplass kom Helena Liholt Gulli og sammenlagt beste NV-hest, nemlig AC’s Pik Midaz e. Tobajo Picez/Walt Disney I som dermed ble årets vinner av Norsk Breeders Trophy i dressur for 5-åringer! Hingsten er oppdrettet av Eva Ann-Cathrin Ottosson og eies av Kristin G. Andresen.


Norsk Breeders Trophy & Breeders Open for 6-åringer

Vinner Breeders Open

Vinneren av Breeders Open for 6-åringene ble Cecilie Schilbred på DV-hoppen JJ Filippa e. Fürstenball/Davignon. De vant begge avdelingene med henholdsvis 70,2% og 72,6% og endte med en total på 142,8%.


Vinner Norsk Breeders Trophy

Nr to sammenlagt i 6-årsklassen ble Elina Lundblad og NV-vallaken Skjæløys Zackarias e. BH Zack/Depardieu. Vallaken er oppdrettet av Maren Katrin Antonsen og eies av rytteren. Vi gratulerer ekvipasjen som årets vinnere av Norsk Breeders Trophy for 5-åringer 2019!


Breeders Open for 7-åringer

Seieren i 7-årsklassen i Breeders Open gikk til Maren Knappe-Poindecker og NV-hoppen Royal Olymp/Stall-Ks Dynamit. Hoppen er oppdrettet av Else Hasvold som også eier henne. Ekvipasjen oppnådde en totalsum på 135,999% etter seier i begge avdelingene for 7-åringene.