23. – 26. mars går årets hingstekåring og Unghestfinaler av stabelen på Norsk Hestesenter, Starum.

Tekst: Marianne Eik Wood, nestleder i Norsk Varmblod

Norsk Varmblod har et godt samarbeid med Norsk Hestesenter i forbindelse med planlegging og avvikling av arrangementet, og vi er også så heldige at vi har elevene som går ridelærerlinja med på laget. Dette er mennesker som skal ut i hestemiljøet som ridelærere og ryttere og vi syntes det er veldig spennende at de også har lyst til å lære mer om avl og hva vi i Norsk Varmblod driver med.

Torsdag tok derfor Cecilie Kilde, leder i Kåringsnemda, stambokfører Live Lie Bjørklund og undertegnede turen til Starum. Der hadde vi først et møte med administrasjonen og så et arbeidsmøte med elevene.

Vi snakket om praktiske ting rundt arrangementet før Cecilie fortalte litt om hva hingstene skal gjennom, avlsplanen, hva dommerne ser etter osv.
Deretter gikk vi ned i ridehuset for å løsvise og løshoppe noen hester. Også her forklarte Cecilie hva hestene skal gjøre, hva dommerne ser på, hvordan de gjerne vil ha det når man løsviser og -hopper – hvor plasserer man seg, åttetall m.m.

Her var det litt annet enn varmblods ridehingster som var i ringen, men et knippe fine hester som elevene jobber med, deriblant en flott borket Dølahingst. Det hele var veldig lærerikt, og elevene fikk mulighet til å prøve og stille spørsmål. En veldig interessert og flott gjeng!

Takk for en fin dag – vi gleder oss til å komme tilbake i mars!


Vurderer du å melde på hingsten din til kåringen? Her er informasjon og påmelding til kåringen. 
De kvalifiserte unghestene får mail og påmelding direkte, så sjekk innboksen din!

Felles for begge arrangementene er at vi veldig gjerne vil ha inn påmeldinger så fort som mulig – har du planer om å komme, ikke vent med å melde på. Jo tidligere vi har hester, desto lettere er det for oss å planlegge!

Vi ser frem til en super helg på Starum i slutten av mars. Vi har et spennende team som skal dømme hestene, det blir clinic og sosialt samvær – følg med for mer informasjon fremover og sett av helgen!