Lange og spennende dager på Norsk Hestesenter, Starum

Endelig var det mulig å møtes igjen, uten restriksjoner! Det var hyggelig at så mange hester og mennesker hadde tatt turen til Starum og Norsk Varmblod sin hingstekåring og unghestfinaler.

Norsk Varmblod arrangerte hingstekåring og unghestfinaler på Starum 24. – 27. mars 2022.

Nytt av året var samarbeidet med ClipMyHorse om  å streame fra arrangementet

Utstillingsleder, Marianne Wood:

Det var meldt hele 22 hingster til kåring, hvor 20 møtte, i tillegg var det 20 unghester som skulle på sine finaler.

Tidsskjemaet var derfor en utfordring og et puslespill som Live på Stambokkontoret heldigvis fikk laget på mesterlig vis!

Nytt av året var samarbeid med ClipMyHorse om å streame fra arrangementet. Som arrangør satt dette litt ekstra press på avviklingen – tidsskjema ble jo publisert og skulle holdes, samt at CMH trenger litt andre startlister enn det vi bruker til vanlig.

CMH stilte med to mann og de var veldig hjelpsomme og løsningsorienterte, så sammen med Arne Henning fra NV fikk de orden på tekniske ting som trengtes og som undertegnede ikke har det minste greie på! Syntes selv at vi så riktig så fine ut på «TV» og vi gleder oss til å se streaming-tall fra CMH – vår hjemmeside (og sosiale medier) har aldri opplevd så mye trafikk før, og det ble satt nye rekorder med god margin.

Onsdag var vi på plass på Starum og hingstene begynte å komme. Uten en fast arena er det alltid en utfordring å bli kjent på nye steder. Jeg må derfor berømme samarbeidet med Norsk Hestesenter som ordnet opp der det var behov – både rundt i området og i kantina.

20 hingster som skal oppstalles i tillegg til 20 unghester byr også på utfordringer. Det er krefter og lyd i disse gutta når de er ute på tur! Noen er jo heller ikke så vant til å reise ennå.

Hingstestallen på Starum er tette og høye, og godt innenfor anbefalte mål. Det skaper likevel noen utfordringer når mange hingster kommer sammen og får en ny nabo. For to av hingstene medførte dette beklageligvis en skade slik at de ikke fikk fullført kåringen. Vi vil ta det med oss med tanke på tiltak for å øke sikkerheten ytterligere ved fremtidige arrangementer.

Torsdag begynte med veterinærbesiktigelse og visning på hardt underlag. Vi i Norsk Varmblod har lenge tenkt på et system der vi kan få satt opp løshopping og avsperring av banene o.l. på en enkel måte, og ikke minst et system vi har mulighet å transportere med oss. En «gluping» i styret kom opp med ideen om avsperringssystem ala det man bruker på flyplasser, i køer etc. Som sagt så gjort – og vårt nye system fikk sin dåp på Starum. Noen barnesykdommer skal utbedres, men det hele fungerte bra og det så ryddig og pent ut! Hurra!

Etter at startfløyta gikk torsdag morgen gikk det slag i slag hele helgen. Rapporter og resultater ble lagt ut jevnlig over hele helgen sammen med herlige bilder – takk til Åse-Berit Jamne! Bilder er tilgjengelig for kjøp for de som ønsker det.

Med så mange mennesker samlet var det hyggelig at vi fikk til sosiale arrangementer også. Fredag kveld var det pizzakveld og lørdag en mer formell sammenkomst i et flott pyntet lokale! Det var godt oppmøte og god stemning.

Lørdag kveld ble det også loddtrekning – mange lodd var solgt mye takket være våre gode loddselgere Emmelie og Ida, mange fine gavepremier fra Agria, Kingsland og Lier Hesteklinikk og ikke minst en bedekning fra Stutteri B som nok mange krysset fingrene for! Tusen takk for støtten!

Tusen takk til alle frivillige i «Kompani NV» som stilte opp hele helgen. Vi funksjonærer bodde nemlig på internatet på Starum og med køyesenger og rom på rekke og rad bød det unektelig på assosiasjoner til et pågående TV-program med både sengestrekk og avmelding av rom!

Så helt til slutt må jeg trekke frem den positiviteten som var med gjennom hele arrangementet! Her var vi virkelig en stor gjeng som dro lasset sammen – makan til effektivitet når banen skulle bygges og ryddes har vi ikke sett maken til og det gjør arrangørjobben så mye lettere! TUSEN TAKK!

Takk også til våre sponsorer og samarbeidspartnere – uten dere kan vi heller ikke arrangere det vi gjør!


Agria // Felleskjøpet // Oxer Eiendom // ClipMyHorse // Syljulien Gartneri // Stall Kubberød // Hestesport-Centeret AS // Stutteri B // Lier Hesteklinikk // Horse & You


Takk til Norsk Hestesenter, Starum for godt samarbeid. Vi gleder oss allerede til neste år!

– Utstillingsleder og arrangementskomiteen melder herved Hingstekåringen og Unghestfinalene 2022 som avholdt.

Tusen takk til alle frivillige i «Kompani NV» som stilte opp hele helgen

En stor takk til alle våre sponsorer og samarbeidspartnere som bidrar til et flott arrangement!