De norskavlede hestene viste god form både i søndagens finaleprogrammer og i de innledende programmene lørdag. Silje Tornvik og Maro’s Fabergée ble beste NV-ekvipasje i seksårsklassene. I mens Lena Erlandsen og Stallknekten’s Asti fulgte opp suksessen fra Landschampionatet på Ellingsrud med nok en seier i helgen.

Tekst: Mina Walen Simensen

Stor deltakelse i 5-årsklassen

 

I femåringenes finaleprogram sørget Pernille Høistad på NV-hoppa Stall-K’s Engas Donnalita for en sterk andreplass med totalt 68%. Hesten er etter Blue Hors Don Romantic på farssiden og ue. Belissimo M. Oppdretter er Kady Veronica Besseberg. Samme ekvipasje gikk seirende ut av det innledende unghestprogrammet dagen før.

Lørdag ble to andre NV-ekvipasjer også plassert: Catharina Lorentzen Lund på Thiara de Lorentzia ble plassert som nummer to og Rebecca Lucretia Rowley på Loreley’s Rhapsody plassert som nummer tre.

I finalen fikk de fire andre norskavlede hestene følgende resultater: Thiara de Lorentzia med 64%, Samanta Fox med 63,800%, Loreley’s Rhapsody med 62,600% og Rayman med 54%.

 

 

Fulgte opp suksessen

 

Silje Tornvik og Maro’s Fabergée (Fassbinder/Blue Hors Romanov) fulgte opp suksessen fra Landschampionatet på Ellingsrud i midten av mai, med to strake andreplasser i helgens seksårsklasser. I finalen leverte ekvipasjen et program til 73,600%, og i lørdagens program til 76,400%.

Tredjeplassen gikk til Tiril Sofie Berge Bjørnseth på Go2 Forcados med 69,400%.

To deltakere i fireårsklassen

 

D’Asti er en 5 år gammel hoppe avlet av Kjetil Skaugen. Jeg kjøpte henne som toåring og har hatt henne på løsdrift frem til sommeren som treåring. Da jeg viste henne frem på treårstesten gjorde hun det veldig bra, og fikk fri etterpå, forteller rytter Lena Erlandsen om hesten. Hesten ble drektig og rytter gravid, som førte til at ridningen ikke ble tatt opp før i februar i år. Derfor konkurrerer hesten i en yngre aldersklasse til tross for at hun egentlig er fem år.

-Hun er veldig lite ridd, men har likevel levert supre resultater. Under hingstekåringen på Starum vant hun Elitefinalen, skryter eieren. Hestens første stevne var forrige Landschampionat som ble avholdt på Ellingsrud i midten av mai, hvor ekvipasjen også var best i fireårsklassen.

 

NV plassert i Intermediaire og Prix St. Georg

 

Også i de høyeste klassene viste de norske sportshestene  god form.

Rytter og oppdretter Eva Margareta Kindal på Eks Ment II Be var overlegne i MA, Prix St. Georg, i helgen med beste klasseprosent både lørdag (67,987%) og søndag (68,012%). Første dag tok ekvipasjen tredjeplassen i klassen. (På bilde er Eks Ment II Be under rytter Silje Bakken Foto: Eva Kindal).

I lørdagens VB Intermediaire I tok Marte Svenkerud og NV Skoglys Wivienne (Stall Ks Dynamit x West Point) en sterk andreplass med totalt 66,184%. Erik Berling Slind von Barner og NV Salvador Dali (Zalmiak Firfod x Højvangs Lukas) ble første uplasserte som nummer fire i klassen med 63,619%.

Alle resultater er tilgjengelige på horsepro.no

Helgens unghestklasser og alle unghestklasser videre i sesongen er kvalifiserende til finalen i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open for 4 – 7-åringer som arrangeres i regi av Tanum rideklubb 9-10. september.

For mer info se norskvarmblod.no/sport