Norsk Varmblod ble godt representert under helgens Lag-NM i sprang hvor tre norskavlede hester bidro til gull- og sølvmedaljer.

Foto: Hannah Stærkebye

Drammen Ryttersportsklubb tok gullmedaljen i lagmesterskapet etter en nervepirrende finale som gikk over to omganger. På laget var norskavlede Crelando, ridd av Mina Walen Simensen. Ekvipasjen leverte to feilfrie runder, og hadde klassens beste tid i andre omgang. De to tellende resultatene bidro til at laget gikk helt til topps på pallen. 

Oppdretter er Karina Koteng, og den tiårige vallaken er etter Crelido og ue. Underworld xx. 

– Crelando er en utrolig positiv, tøff og arbeidssom hest som alltid tar rytteren til mål. En annen styrke er at han presterer bedre og bedre inne på arenaen for hver stevnedag som går, forteller rytteren. 

På sølvlaget, Arendal og Grimstad Rideklubb, var to av hestene registrert som Norsk Varmblod. RR Lord Of Rings (Lord Caletto/Royal Z II) leverte to feilfrie omganger i finalen, i tillegg til en nullrunde i første avdeling fredag, med rytter Mikkel Hagland Flam på ryggen. 

Leonardo III (Laurin/Lordship) med rytter og oppdretter Sissel Irene Hansen bidro også til sølvmedaljen, blant annet med en feilfri runde i fredagens avdeling.

To andre NV-hester var også å se i finalen hvor de åtte beste lagene deltok:

JJ Casiska og Hedda Hagen Berentsen leverte en feilfri runde i første omgang (Cajus/Faram oppdretter: Jarle Berg), og det samme gjorde Incredible Hot ridd av Henny Cajsa Carolina Gitlesen (C-Indoctro/Voltaire oppdretter: Nina Karstensen og Christian A. Øien).

Alle resultater fra Lag-NM kan finnes her.

 

 

 

Foto: Hannah Stærkebye