Tekst: Marianne Eik Wood

Forrige helg ble årets Norgesmesterskap for lag i feltritt arrangert i regi av Skedsmo Rideklubb. I mesterskapet var det også innlagt Breeders Open (BO) og Norsk Breeders Trophy (NBT).

I år var det ingen meldte Norsk Varmblod-hester til start i NBT, og det var derfor desto hyggeligere å se mange NV-hester på den generelle startlisten og ikke minst resultatlistene!

Det var også veldig hyggelig at det var startende i BO i både 5- og 6-årsklassen. Med enda mer fokus på Breeders-klassene, både BO og NBT, – og ikke minst at vi vet at etablerte feltrittsryttere sitter med både føll og unghester –  kan vi bare håpe på en økning i fremtiden.

En liten påminnelse – meld NV-føllene dine inn i NBT! Stort fond = større premier ?

Breeders Open for 5-års går i H90 i finalen. Her var det tre startberettigede hester.

Vinner av BO 5-års ble Merethe Osufsen på DV-vallaken Eiflers Gladiator (Bøgegårdens Gladiola x Corlando, oppdretter Stald Eifler) som eies av rytteren og Sebastian Nordbotten.

Det vanket premiebånd, rosett og dekken fra Norsk Varmblod , og ikke minst en gavesjekk fra sportsutvalget i feltritt til den glade vinneren.

På andreplass kom ML Charlize med Cecilie Kristiansen i salen. ML Charlize er en DV-hoppe etter Sir Cisco som man jo kjenner godt i sporten. Hun er oppdrettet og eies av Stutteri ML v/ Lillian og Cato Strand. Charlize har hatt to føll og var derfor berettiget til å starte i 5-års klassen.

Gratulerer begge to!

H90-klassen ble for øvrig vunnet av Jasmin Isabella Halvorsen Moen på Norsk Varmblod-vallaken Landego Ross (e. Solos Landwind x Stall-K’s Dynamit, oppdretter Ninja Cathrin Tuven) som eies av Kari Mette Stenerud. NV stilte med en gavepremie og gratulerer så mye!

Breeders Open 6-års går som en del av H100-klassen.

Her var det bare en startberettiget, men til gjengjeld fullførte de klassen med godt resultat og i henhold til statuttene.

Vinner ble Ellen Kristina Hynne på Scoobi Doo (Bilbo db O’Bajan x Semper, oppdretter Wenche Antonsen). Scoobi Doo eies av Wenche Antonsen og Ellen Kristine Hynne. Duoen vant BO for 5-års i fjor og det er gøy å se at Ellen Kristina stiller opp i de aldersbestemte klassene. Vi gratulerer!

H100 klassen var ellers en god «NV-klasse» da hele pallen bestod av hester registrert i Norsk Varmblod – meget gledelig!

Vinner av klassen ble Karoline Hagen Holo på Por Favor (Favorit Ask x Jasper, oppdretter Mona Marie Poppe) som eies av Karoline Hagen Holo. Du kan lese mer om Karoline og Por Favor i et tidligere innlegg da de også vant NM for junior tidligere i år.

Nr 2 i klassen ble Eline Seime Molvig på Pinocchio (Heart-Ache BS, oppdretter Caroline Bergstrøm) som eies av Arnt Molvig.

3. plassen gikk til Kristine Akerholt på hoppa Engas Sevilla (Volstrups Cash x Goldmaster, oppdretter Stutteri Enga v/Kady Besseberg). Hoppen eies av Kristin selv.

Norsk Varmblod stilte med gavepremier og gratulerer alle så mye.

Ellers må vi gratulerer Skedsmo Rideklubb med både gull og sølv i lag-NM og ikke minst er godt avviklet arrangement!

Vi oppfordrer feltrittsryttere til å støtte opp mot BO og NBT! Statuttene kom sent i år, men med tanke på de endringene som ble jobbet frem vil de nok ligge klare fra start i 2023.