Arctic Equestrian Games 2018 er historie for denne gang. Det er svært gledelig at Norsk Varmblod som forbund igjen markerer seg i toppen av resultatlistene i både sprang og dressur på høyeste nivå.

Alle bilder: Rebecca Mender

Helena Liholt Gulli og Tobajo Picez (foto: Rebecca Mender)
Helena Liholt Gulli og Tobajo Picez (foto: Rebecca Mender)
Helena Liholt Gulli og Tobajo Picez (foto: Rebecca Mender)

Helena Liholt Gulli og den nå 17 år gamle elitehingsten Tobajo Picez e. Cortez/Pik Trumpf vant det som kunne vinnes under AEG i fjor. I år gikk de like godt hen og gjentok bragden – tre seirer av tre mulige!

Tobajo Picez er oppdrettet av Tobajo Sporthorses, og det er Tormod Bakke Johnsen som også eier og trener ekvipasjen.

Helena tok seieren i den innledende Prix St. Georges-klassen med 71.647% – og gjentok bedriften dagen etter i  CDI3* Intermediaire I med 72,559%.

– Ja, jeg er veldig fornøyd! Jeg hadde en veldig god ridefølelse med Picez i dag. Han var med meg hele tiden, og jeg syntes vi hadde en god flyt. Vi hadde en feil i toer-serien, men bortsett fra det var det veldig mye bra. Jeg begynner å kjenne at han generelt er sterkere i kroppen, så dette går riktig vei, uttalte Helena til Hestesport.no.

På tredje fulgte Ellen Birgitte Farbrot med NV-hoppen Tailormade Hotmillion e. Blue Hors Hotline/Akinos, oppdretter Hanne Brænden Fet, eier Tailormade Horses. EBs program ble belønnet med 67,853 %. Denne ekvipasjen tok også tredjeplassen i PSG-klassen med 69.353%.

I onsdagens lilletur kür glitret Helena Liholt Gulli/Tobajo Picez for tredje gang og kunne erklære at seieren var i boks med 73,695%.

– Jeg var fornøyd med Picez også i küren. Küren og musikken passer ikke helt til ham, siden det egentlig tilhører den andre hesten min – han er litt mer hastig. Derfor havnet vi litt etter musikken på slutten, i tillegg fikk vi et par små feil. Men prosenten holdt allikevel, og det var selvfølgelig veldig gøy å vinne i dag også, smilte Helena etter seieren.

Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Hotmillion fulgte hakk i hæl, og tok tredjeplassen også i denne klassen med 73,385%.

Oppdretter Hanne Brænden Fet var svært stolt av sitt oppdrett.

 – Jeg er rørt til tårer og så stolt av hva EB og Hottie har prestert ved AEG i år, EB har tatt tre plasseringer av tre mulige, det er bare fantastisk, sier Hanne til Hestesport.no.

Ellen Birgitte Farbrot og Tailormade Hotmillion
Louise Almlund Løkken og Mr Gold G (foto: Rebecca Mender)
Louise Almlund Løkken og Mr Gold G (foto: Rebecca Mender)

Den NV-kårede hingsten Mr. Gold G e. Milan/Lobster tok en flott tredjeplassen i Grand Prix Kür på AEG, med 67,330%.

– Alt i alt er jeg fornøyd med våre runder, men vi hadde noen fryktelig dyre feil, både i küren og GP. Det er jo en imponerende bane å komme inn på for en hest, og første dag krøp han litt inn i seg selv og kom litt bak meg, spesielt i linjene mot publikum. Tirsdag morgen hadde jeg en veldig fin treningsøkt der jeg jobbet med å få ham litt mer kvikk.

– Han liker ikke at andre hester eller mennesker kommer inn mot ham når han jobber, så vi har litt en utfordring når det er mange hester sammen på banen.

– I küren fikk jeg en mye bedre følelse, han var energisk og fin. Hester er hester, og han bestemte seg virkelig for å gi alt i den økede galoppen. Jeg måtte bare håpe at han ble innenfor railen, smiler Louise. – Dessverre satt dette energi-utbruddet litt inn i neste linje, der han fikk feil i toerne også. Det kostet selvfølgelig dyrt, men han hadde mange fine ting i programmet og vi er storfornøyde med tredjeplassen, fortalte Louise til Hestesport.no. 

Strålende resultater på sprangbanene – utvalgte høydepunkter

Amalie Hegre og Remedy

Amalie Hegre og Remedy

Mira Høidal og Shelby

Mira Høidal og Shelby

Pål Flam og Fifty-Fifty

Pål Flam og Fifty-Fifty

Malin Betten Hansen og Miss Sookie

Malin Betten Hansen og Miss Sookie

Amalie Hegre og NV-hoppa Remedy e. CC Ladiesdream/Centauer var i storform under AEG, og tok med seg flere seirer og plasseringer i de høyeste klassene.

  • 1. plass CSI2* 1.40m
  • 3. plass CSI2* Grand Prix 1.45m
  • 1. plass CSI2* 1.40m
  • 6. plass  CSI2* Grand Prix 1.45m
  • 2.plass CSI2* 1.35m

Mira Høidal og Shelby tok virkelig for seg på premiefatet under AEG. Hoppen er født i 2005, oppdrettet av Anne Ramberg, og er etter Stakkato/Zacharias.

  • 1. plass AEG Grand Prix Junior – 1,35m
  • 1. plass AEG Grand Prix Junior – 1,30m
  • 2. plass AEG Grand Prix Junior – 1,35m

Malin Betten Hansen og Miss Sookie tok 2. plass i CSI2* 135 cm. Miss Sookie er en hoppe født 2009 e. Quasimodo Z/Tabasco La Silla oppdrettet av Hanne Kjersti Kiste.


Andreas Jensen tok førsteplassen i CSI2* 130 cm på Alexandra, en hoppe født 2009 etter Kingsland SM/Concorde som er oppdrettet av Dag Ove Kingsrød. I samme klasse tok for øvrig Pål Flam fjerdeplassen med Ramir de Revel, en vallak etter Diamant de Revel/Fanal Prydsholm født 2011 – oppdrettet av Molland Gård.


Mikkel Flam red inn til seier i CSI2* 135 cm med RR Lord of Rings. Vallaken er født i 2004 og etter Lord Caletto/Royal Z II. Oppdretter er RR Reierstad Ridehest.


Pål Flam og Fifty Fifty (II) tok fjerdeplassen i CSI2* Grand Prix 145 cm på stevnets siste dag. Hoppen etter Cliostro/Landfriese er født i 2009.

Norsk Varmblod gratulerer alle med fantastiske resultater!