Etter suksessen vi opplevde med digital hingstekåring midt i pandemien tilbyr vi i år våre medlemmer digitalt Eliteskue.

Norge er et langstrakt land og mange av våre medlemmer får lang reisevei hvis de vil delta på vårt Eliteskue som tradisjonelt avholdes sentralt på Østlandet. Det har derfor vært etterlyst hvordan dette kan forbedres, og gjøre det lettere for alle medlemmer å delta.

Løsningen i år blir derfor å tilby digitalt Eliteskue. Region Nord avholder Eliteskue i Bardu, Region Midt er på Fræna og Region Vest i Sandnes. De kvalifiserte må fysisk møte opp på sine steder mens dommerne vil sitte på storskjerm på Biri. Det digitale Eliteskuet vil bli avholdt som et samlet arrangement og deltagerne på de tre visningsplassene kjemper om de gjeve titlene.

Vi vil igjen bruke Ridesum for å se og bedømme de digitale hestene. Vår hovedsamarbeidspartner Agria Dyreforsikring syntes dette var en god idé, ettersom dette alternativet verner om hestene. En lang reise er tøff for hopper som kanskje er drektige igjen, og ikke minst føllene – så dette alternativet ivaretar god hestevelferd, noe Agria er svært opptatt av.  De bidro derfor med ekstra midler slik at vi kan kåre vinnere av Agria Føllchampionat både digitalt og fysisk.

Mens de øvrige regionene viser sine hester digitalt for dommerne, vil Region Øst ha sitt Eliteskue på GRK-arena med dommere fysisk tilstede.

Norsk Breeders Trophy & Breeders Open i dressur

Samtidig med Norsk Varmblod sitt Eliteskue avholder Gjøvik Rideklubb Norsk Breeders Trophy og Breeders Open i dressur.

GRK Arena byr på mange muligheter – vi gleder oss til å fortsette samarbeidet fremover og ikke minst til å utvikle dette til å bli en spennende helg der avl og sport kan møtes.

Følg med i våre sosiale kanaler

Norsk Varmblod vil legge ut filmer fra det digitale Eliteskuet fortløpende gjennom dagen, så følg med på vår Facebook-side!

Vil vil også dele filmer fra Biri i etterkant, men oppfordrer publikum til å ta turen på søndag for å følge arrangementet i sin helhet.

Salgshester er merket – kanskje du finner din neste stjerne hos oss?

Eliteskuet starter søndag 3. oktober fra klokka 10.00!

NB! Det kan forekomme endringer i tidsskjemaet.


Takk til våre sponsorer