De norskavlede hestene leverte sterke resultater under helgens elitestevne i Arendal med innlagt Norsk Breeders Trophy og Breeders Open.

Førstnevnte er en konkurranse innlagt i det aldersbestemte unghestmesterskapet, hvor kun norskavlede og norskregistrerte hester kjemper om premiene og seier. Breeders i sprang arrangeres i fire aldersklasser – for fire-, fem-, seks- og syvåringer. Nærmere åtti unghester deltok i helgens første avdeling.

Norske fireåringer med beste resultater

I fireårsklassen, med hinderhøyde på 1 meter, gikk to norskavlede hester til topps. Seieren tok Lillebergs Lanzelot (Azteca VDL/Lancier) ridd av Elise Bjerkman. Ekvipasjen gikk feilfritt alle dager, med en poengsum på 7,8 for hestens kapasitet, teknikk og ridbarhet. Oppdretter er Lene Renate Haugsten Berg.

Andreplassen tok Bull’s 1814 (Favorit Ask/Animo) ridd av Solveig Fotland Newermann, som også gikk feilfritt alle dager, og fikk 7,2 i total poengsum. Oppdretter er Bull Sportshorses.

Syv andre norskavlede fireåringer deltok med alle en nullrunde eller mer i løpet av helgen.

Spennende fremtid for Classic Penny

Classic Penny ridd av Fredrik Seim ble nummer to i Breeders Open for femårs, som også resulterte i en seier i Norsk Breeders Trophy. Oppdretter av hoppa er Geir Madsgård og Ole Kristoffer Meland. Hestens far er Clapton og mor er Brokers Plastic City. Ekvipasjen var feilfri i alle avdelinger, i klassene med hinderhøyde på 1.10m, 1.15m og 1.20m i finalen.

-Classic har ikke like mye erfaring som flere av de andre hestene på startlisten, så at det skulle gå så bra var veldig gøy! Hun hoppet fantastisk gjennom hele mesterskapet og leverte hver eneste dag, forteller Fredrik Seim om hesten, som nå nyter noen rolige dager på gressbeite før treningen mot resten av sesongen begynner.

–  Jeg er overbevist om at Penny har en lys framtid i sporten, avslutter en fornøyd rytter.

To «Lillebergs-» oppdrett i toppen

Også i seksårsklassen markerte et «Lillebergs»-oppdrett seg med topplassering: Astrid Rebecca Johannessen på Lillebergs Catch Me (Cabachon/Lasandos) tok tredjeplass med tre feilfrie avdelinger og ett riv i omhoppingen i seksårsklassen, og dermed seier i NBT. Fjerdeplassen gikk til Kaia Risdal Lorentzen/Rigals Chaccolin (Chacco-Blue/Laurin). Rigals Chaccolin er avlet av Gunn Inger Risdal, som også er oppdretter av hoppens mor, Rigals Poulin e. Laurin. Pål Flam og Ramir de Revel (Diamant De Revel/Fanal Prydsholm), med Molland Gård som oppdretter, tok sjetteplass i samme årsklasse. Fem andre norskavlede hester deltok i samme klasse med gode runder.

I syvårsklassen ble det ingen plasseringer til norskavlede hester.

Gratulerer til alle de lovende, norske fremtidshåpene som deltok i Arendal denne helgen med gode runder og resultater!

Alle resultater: