Under helgens Landschampionat i dressur stod de norskavlede unghestene for de beste resultatene.

En rekke norskavlede hester deltok både i championatklassene og eliteklassene på Ellingsrud i helgen. For Norsk Varmblods firbeinte og tobeinte representanter ble helgen en stor suksess, med norskavlede hester stående på toppen av resultatlistene i alle championatklassene.

Tekst: Mina Walen Simensen

Maro’s Fabergée til topps

Etter stor suksess i fjorårets femårsklasser under Landschampionatet, gikk det helt til topps i år for Silje Tornvik og Maro´s Fabergée (Fassbinder/Blue Hors Romanov) i seksårsklassen. Dommeren tildelte den eneste norskregistrerte hesten i klassen hele 78,400%, som resulterte i en overlegen seier.

-Det var som alltid et veldig fint stevne på Ellingsrud, og både jeg og hesten trives godt der. Fabergée var veldig fin å ri i helgen. Lørdag var hun helt super og for første gang ble det ingen feil i programmet. Søndag var hun noe mer smidig å ri, og litt mer tent, så da kom det noen flere spenninger og spesielt i skritt, forteller Tornvik om helgens stevne.

Rytteren beskriver Fabergée som lærevillig og arbeidssom:

-Hun er fantastisk, og et elskverdig vesen som er veldig glad i mennesker, men ikke fullt så glad i andre dyr. Hun er en ivrig hest på jobb, så det mest utfordrende er å lære henne å vente på oppgavene sine. I grunnen er det bare en positiv kvalitet, som jeg gjerne vil beholde i en mer kontrollert form, smiler hun.

I FEI’s finaleprogram for 5-åringer red Maren Knappe inn til 76,600% på NV-hoppa Skoglys Rihanna (Royal Olymp/Stall Ks Dynamit) oppdrettet av Else Margrethe Hasvold. Ekvipasjen tok dermed seieren i klassen med over 4% klaring til andreplassen.

Tre andre norskregistrerte hester deltok i samme klasse. Loreley’s Rhapsody ble nummer tre med 71,400%, Samanta Fox nummer fire med 69,600% og  Rayman nummer fem med 61,600%.

Rent bord i 4-årsklassen

Det var bare norskavlede hester som stilte til start i fireårsklassen, og alle tre mottok gode prosenter for gjennomføringen av programmet.

Vinner ble Lena Erlandsen på Stallknektens D’Asti (De Noir/Painters Row xx) med hele 77,80% totalt.

Andreplassen gikk til Skjæløys Zackarias (Blue Hors Zack/Depardieu) med rytter Elina Lundblad som red til 68,80%, etterfulgt av CS Bring It On (Bernstein/Sorel) med rytter Christina Ärrälä Svensson som red til 68,40%.

NV på toppen i eliteklassene

Også i de andre klassene gikk norskavlede hester til topps.

I søndagens MC:1 tok Jenny Brekka Skille på den tiårige NV-hoppa Just in Time but Daddy Cool seieren med 64,758%. Marte Svenkerud tok en sterk andreplass i Intermediate I samme dag med Skoglys Vivienne (Stall Ks Dynamit/West Point) med 65,088% som resultat.

Alle resultater er tilgjengelige her. 

Helgens unghestklasser og alle unghestklasser videre i sesongen er kvalifiserende til finalen i Norsk Breeders Trophy og Breeders Open for 4 – 7-åringer som arrangeres i regi av Tanum rideklubb 9-10. september.

For mer info se norskvarmblod.no/sport